Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten en telers leren van kassimulator over het ideale klimaat

TaMi Automatics heeft, in samenwerking met de Räpina Horticultural School in Estland, een innovatieve kassimulator gemaakt met automatisering van Priva Compass.

Met deze simulator kunnen studenten strategieën bedenken voor vijf verschillende kassen tegelijk. Met dit systeem kunnen studenten de verwarming, irrigatie, luchtvochtigheid, ventilatie, belichting en luchtcirculatie simuleren en visualiseren. De kas heeft bewegende dekventilatie aan beide kanten en schermen aan de boven- en zijkanten. De verwarming, irrigatie en bovenbelichting werken met verschillende LED-lampen. Daarnaast zijn er twee luchtcirculatie-ventilatoren per kas.

"Het idee is niet om planten te telen in de kas, maar om studenten kennis te laten maken met alles wat bij plantengroei komt kijken. Met de simulator kunnen ze de plantgroei versnellen en verschillende teeltomstandigheden simuleren. We willen daar ook VR-brillen voor gaan gebruiken," zegt Mirko Metsaoru, directeur van TaMi Automatics. Samen met Tamar Nassar heeft hij de simulator ontwikkeld en gemaakt. "Nu kunnen we studenten voorzien van ervaring zonder dat ze eerst jarenlang moeten werken en ervaring moeten opdoen in het echte leven."

Het binnen- en buitenklimaat aanpassen
Alles wordt gesimuleerd door de TaMi Automatics-computer, zodat er geen sensoren nodig zijn. De computer fungeert als sensor voor de Priva-regelaar. Niet alleen het binnenklimaat wordt gesimuleerd, maar ook de klimaatomstandigheden buiten de kas kunnen worden gesimuleerd en aangepast. Leraren kunnen de weersomstandigheden aanpassen, zodat studenten leren om aanpassingen te doen aan verschillende omstandigheden.

"Met deze simulator kunnen we de kasautomatisering bestuderen zonder dat we het gevaar lopen gewassen te beschadigen. Naar mijn mening zijn simulatoren een uitstekende tool, niet alleen voor teeltonderwijs, maar ook voor bedrijven, die de simulator kunnen gebruiken om nieuwe strategieën uit te denken of personeel te trainen," zegt Mirko.

TaMi Automatics is een bedrijf dat is gespecialiseerd in de automatisering en innovatie van de groenteteelt. "We gaan nog een stap verder met de automatisering door sensoren, regelaars en software te combineren met bestaande automatisering of door nieuwe automatiseringssystemen toe te voegen op basis van de daadwerkelijke behoeften van de klant. In feite gebruiken we de systemen van fabrikanten wereldwijd en laten we deze met elkaar communiceren, zodat de teler beschikt over alle informatie die hij nodig heeft voor een optimale plantgroei," zegt Mirko. Het bedrijf maakt simulatoren in samenwerking met verschillende bedrijven, zoals Priva, Anjou Automation en Sercom. Hun simulatoren kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.

Voor meer informatie:
Mirko Metsaoru
TaMi Automatics
[email protected]
www.tamiautomatics.com 

Publicatiedatum: