Bayer en kwekerij BraZander verlengen samenwerking en breiden deze uit

Veredelingsbedrijf Bayer en kwekerij BraZander zetten samen nog minimaal 5 jaar het De Ruiter Experience Center voort. "We zijn erg blij met wat we samen met BraZander hebben bereikt", zegt Managing Director Joost van Regteren, Head of Market Development EMEA/APAC bij Bayer Vegetable Seeds. “De komende jaren gaan we de samenwerking naar een hoger niveau tillen!” 

BraZander zal tot minimaal 2028 Bayer's De Ruiter Experience Center huisvesten. Momenteel breidt het De Ruiter Experience Center uit van tomaat naar komkommer. Die uitbreiding wordt dit jaar voltooid.

Het De Ruiter Experience Center toont nieuwe tomatenrassen en test en demonstreert de nieuwste technologie op het gebied van veredeling, teelt, digitale technologie, recycling en duurzame plaagbestrijding. In 2018 is het centrum nieuw gebouwd op het terrein van kwekerij BraZander in Bleiswijk. In 2020 werd het De Ruiter Experience Center onderdeel van Bayer ForwardFarming, een initiatief waarbij Bayer met onafhankelijke land- en tuinbouwbedrijven over de hele wereld samenwerkt om innovatieve, duurzame landbouw te bevorderen.

Jan Kamper, Market Development Lead Glasshouse bij Bayer, onderstreept de kracht van de samenwerking. “Bayer en BraZander hebben veel samen meegemaakt in het De Ruiter Experience Center. Een wervelwind die voor schade zorgde, de coronapandemie, hoge energieprijzen… het was zeker niet altijd even gemakkelijk, maar het heeft onze band wel versterkt.”


Van links naar rechts Joost van Regteren (Bayer), Rob Brabander en Paul Zantman (BraZander).

Meer dan producten tonen
Het De Ruiter Experience Center dient een duidelijk zakelijk doel doordat de innovatieve kracht van de producten van Bayer er wordt gedemonstreerd. “De dialoog met telers en partners is voor ons van cruciaal belang om onze aanpak vorm te geven en ons te focussen op de dingen die er toe doen voor onze klanten”, legt Van Regteren uit.

Maar het centrum speelt ook een veel bredere rol. “De landbouw staat voor een enorme uitdaging: meer produceren met minder. Bayer stelt boeren in staat om meer per vierkante meter te telen, maar ook op een duurzamere manier. In het De Ruiter Experience Center kunnen we nieuwe rassen en innovatieve technieken, waaronder nieuwe digitale tools die ons helpen de uitdaging aan te gaan testen en demonstreren."

Een van de eigenaren van kwekerij BraZander, Paul Zantman, legt uit waarom hij gelooft in het partnerschap. “Ik geloof sterk in de kracht van innovatie en het delen van wat we doen, waarom we het doen en hoe we het doen. Vooruitgang vereist innovatie en innovatie vereist samenwerking. Ik kijk ernaar uit om nog minstens 5 jaar samen met Bayer aan oplossingen te werken. Het is voor mij leerzaam en met al die internationale bezoekers verbreedt het echt mijn horizon.”

Een ultramodern centrum
De kas beslaat 8.000 vierkante meter, waarvan 3.200 vierkante meter belichte teelt. Aan de kas is een modern vergadercentrum gekoppeld. De kas is uitgerust met de nieuwste technologieën. Het nieuwe Advanced Precision Horticulture-systeem maakt bijvoorbeeld gebruik van 28 sensoren om de teler meer informatie te geven over de prestaties van de rassen waardoor hij in staat wordt gesteld betere beslissingen te nemen. Water wordt behandeld met UV en extra schermen voorkomen lichtuitstraling.

Kennis wordt op alle mogelijke manieren gedeeld: fysieke bezoeken, webinars, vlogs op Youtube en de HoloLens-experience (virtual reality).

Toekomstige uitbreiding
Op dit moment wordt een nieuwe state-of-the-art kas voor komkommer gebouwd naast de bestaande kas voor tomaat. De kas wordt gefinancierd door BraZander, waarbij Bayer het voor minstens 10 jaar gebruikt. De nieuwe kas zal bestaan ​​uit 3.200 vierkante meter belichte teelt (hogedraad) en 4.000 vierkante meter voor onbelichte teelt.

Deze uitbreiding in ultramoderne kassen stelt Bayer in staat om nieuwe rassen onder commerciële omstandigheden te evalueren.


Bouwactiviteit in januari, via Facebook BraZander

Heropening
De aankondiging komt op een moment waarop de pandemie lijkt te bedaren, waardoor Belevingscentrum De Ruiter steeds meer mensen kan verwelkomen. Klanten komen weer terug en onlangs verwelkomde het centrum voor het eerst in lange tijd een internationale politieke delegatie van het Euraziatisch Economisch Comité.

Voor meer informatie:
Bayer Vegetable Seeds
www.vegetables.bayer.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven