Komkommerkwekerij Mellantas gaat verder met nieuwe eigenaar

Eind februari komt komkommerkwekerij Mellantas in Sevenum weer in productie. Voor telers Carla en Hans Houben nog meer dan normaal een speciaal moment, want zij verkochten vorige week hun kwekerij.

Hoewel 'je nooit weet hoe het balletje gaat rollen' verwacht Carla, zo vertelt zij vanochtend, dat de telers in 2023 'teler-af' zijn. Daarmee wordt de aanstaande eerste oogst van baby en mini-komkommers voor de telers hun laatste eerste oogst. Een moment dat er nog niet zo lang geleden nog niet aan zat te komen.

"Had je het mij in augustus gevraagd, dan had ik gezegd dat we nog een jaar of vijf door zouden gaan. We hebben een gaspositie ingenomen tot 2025. Maar door een optelsom van dingen, waaronder het feit dat er een geïnteresseerde koper voorbij kwam, hebben we nu toch tot verkoop besloten."


Hans en Carla Houben

De telers blijven dit jaar nog nauw bij het bedrijf betrokken om de koper, Sam Duifhuizen, te ondersteunen.


De officiële overdracht

De afgelopen jaren viel het bedrijf op met enkele creatieve concepten, waaronder een concept met de minikomkommer als snelle snack, in plaats van een frikandel, en een giftbox in coronatijd. 


Het minikomkommerconcept van Mellantas luistert naar de naam Qwix

Onder de eigen kinderen vonden de telers geen opvolgers, al is zoon Tom wel actief in de tuinbouw. Hij ontwikkelde een oogstmes dat virusverspreiding via oogsten voorkomt voor komkommers. Ook voor de tomatenteelt is de oogstschaar in een eindstadium. "Wij willen hem straks als we teler-af zijn ook een beetje verder kunnen helpen."

Voor meer informatie:
Carla Houben
Mellantas B.V.
Kleefsedijk 14
5975 NV Sevenum
carla@mellantas.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven