Ontwikkelaar speciaal oogstmes voor komkommers in het zonnetje gezet

Tom Houben uit Sevenum is onlangs door de gemeente Horst aan de Maas uitgeroepen tot 'Starter van het derde kwartaal'. Tom is namelijk op 1 juli, naast zijn werkzaamheden bij Christaens Group, ook een eigen bedrijf gestart. Met dat bedrijf, Top-3d, ontwikkelde hij een ergonomisch oogstmes voor komkommers dat ook virusverspreiding moet voorkomen. 


V.l.n.r.: Eric van Kempen, Sjoerd Terpstra, Rudy Tegels, Tom Houben, Herman Hermans en Jan Jenneskens. Foto: LinkedIn

Op het mes zit een reservoir met ontsmettingsmiddel. Door middel van de zwaartekracht komt het ontsmettingsmiddel op het lemmet, hierdoor wordt het mes ontsmet. De verkoop van de eerste messen is gestart.

Het blijft echter niet bij deze messen. Tom, die met Top-3d inzet op reductie van virussen in de glastuinbouw, heeft inmiddels in samenspraak met enkele tomatentelers ook al een ontwerp gemaakt voor een vergelijkbare tomatenschaar.

Nu en in de toekomst
Om nieuwe klanten te werven werkt Tom samen met teeltadviseur Herman Hermans. Ook kan hij gebruik maken van de contacten van zijn ouders die een glastuinbouwbedrijf hebben.

Inmiddels heeft Tom ook de Nederlandse octrooiaanvraag voor zijn producten ingediend. Hij hoopt over vijf jaar geheel zelfstandig te kunnen zijn.

Tom maakt binnen de gemeente ook kas op de titel 'Starter van het Jaar'. Die wordt nog gekozen uit alle kwartaalwinnaars.

Bron: Gemeente Horst aan de Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven