Nieuwe kas levert inwoners van Alberta aardbeien en tomaten

Sunterra Greenhouse is bezig met de afronding van de bouw van zijn 8 ha grote kas in het Canadese Acme, Alberta. Deze bouw is de eerste fase van vier en Sunterra Greenhouse verwacht de vierde fase in de komende vijf jaar af te ronden voor een totaal van 28 ha. In de kas beginnen de telers met de teelt van aardbeien en tomaten.

In de glazen kas is 7 ha bestemd voor tomatenteelt en 1 ha voor aardbeienteelt. Het aardbeiendeel is uitgerust met een mistsysteem en 100% ledbelichting, terwijl de tomatenkas is uitgerust met hybride belichting, d.w.z. HPS en LED.

Sunterra Greenhouse slechts een deel van het Sunterra portfolio
Sunterra Greenhouse is de nieuwste onderneming van de Sunterra Group, die bestaat uit meerdere bedrijven in de agrovoedingssector. Sunterra Farms, dat vijftig jaar geleden werd opgericht met wortels in de akkerbouw en varkenshouderij, is uitgegroeid tot Sunterra Meats, Soleterra d'Italia, Sunterra Market en nu Sunterra Greenhouse. De producten worden afgezet via retailpartners en Sunterra Market, waardoor de Sunterra Group in elke stap van de waardeketen aanwezig is.

Wat betreft de producten die uit de nieuw gebouwde kas komen, zal 85% van de tomatenteelt worden verhandeld door de in BC gevestigde Star Group en de resterende 15% via Sunterra Market. Alle aardbeien zullen op dit moment via Sunterra Market op de markt worden gebracht.

"Wij bevinden ons in een unieke positie om onmiddellijk kwaliteitsfeedback te krijgen van Sunterra Market-klanten en zo beter te begrijpen welke eigenschappen de inwoners van Alberta echt waarderen," legt Amanda Hehr van Sunterra Greenhouse uit.

Gedreven door samenwerking en een ecosysteemmentaliteit
De afgelopen twee jaar heeft Sunterra aardbeienproeven gedaan in een onderzoekskas in Brooks, Alberta. Zowel Nederlandse als hoogwaardige Japanse rassen zijn getest.

"Het kost tijd om markten te conditioneren om bereid te zijn hogere prijzen te betalen voor premium, CEA aardbeien. Zodra onze klanten ze hebben geprobeerd, begrijpen ze dat ze niet in dezelfde categorie vallen als veldaardbeien, die worden geteeld voor de afstand," zegt Amanda.

Sunterra Greenhouse zal zijn onderzoeksprogramma naar aardbeien verder ontwikkelen door zijn samenwerking met het Integrated Agriculture Technology Center van Lethbridge College, waarmee het met succes een onderzoekssubsidie heeft aangevraagd om de effecten van groeimedia, plantdichtheid en extra belichting op de aardbeienteelt te bestuderen. En aangezien de subsidie door de overheid wordt gefinancierd, zullen de resultaten openbaar worden gemaakt, wat de sector alleen maar verder kan helpen ontwikkelen, aldus Amanda.

"We bevinden ons in het midden van een van de grootste teeltgebieden van Alberta. We zien hier een tuinbouwhub ontstaan met verschillende teeltmethoden en de nieuwste ontwikkelingen in agtech," legt Amanda uit. "Veel mensen zijn enthousiast om te zien wat er gaande is, waardoor deze kleinere agrarische gemeenschappen op de kaart worden gezet."

De kas is gebouwd door Prins Group. Sunterra Greenhouse verwacht in februari 2022 de eerste aardbeien in de schappen van Sunterra Market te hebben en tomaten kort daarna.

Voor meer informatie:
Amanda Hehr
Sunterra Greenhouse
www.sunterragreenhouse.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven