"Telers willen meer opties in ledbelichting voor kas en indoor farm"

"We zien een toename in de vraag van telers die hoge PPFD-niveaus willen, het spectrum willen kunnen wijzigen, alles willen kunnen beheren en feedback willen ontvangen over het gebruikte spectrum," zegt Andrew Littler, directeur en oprichter van het Britse tuinbouwbelichtingsbedrijf Vertically Urban.

Vertically Urban ontwerpt en produceert bovenbelichting, tussenbelichting en belichtingsoplossingen op korte afstand voor kassen en vertical farms. "Ons product Odyssey 600 is bijvoorbeeld krachtige bovenbelichting op basis van LED, ontworpen voor middelgrote tot grote kassen met cannabis, groenten en zachtfruit."

De bovenbelichting Odyssey 200 biedt iets minder energie en is ontworpen voor kassen en indoor farms van een gemiddelde hoogte. Als tussenbelichting ontwierp het bedrijf Odyssey 100. Dan is er nog Horti-Blade, een LED-lamp met laag profiel voor integratie in reksystemen in vertical farms.

"De Horti-Blade is erg efficiënt, vooral als we kijken naar de hoeveelheid kilo's die per mol licht worden geproduceerd. Deze lamp biedt competitieve voordelen en we blijven deze daarom verder optimaliseren," legt Andrew uit.

Onderzoek als basis van het bedrijf
Plantwetenschapper Phoebe Sutton staat aan het hoofd van het onderzoeksteam van Vertically Urban, dat zich richt op het verfijnen van tuinbouwbelichting, zodat er meer gewassen geteeld kunnen worden in CEA en de groei en kwaliteit van deze producten verbeterd kan worden.

"We kijken naar de kenmerken waar telers zich op willen richten, van de groeisnelheid tot smaak en kleur. Deze factoren kunnen beïnvloed worden met behulp van verschillende golflengtes licht. We werken met zowel bladgroenten als fruitvariëteiten," vertelt Phoebe.

Vertically Urban voert intern verschillende onderzoeken uit, met negen verschillende zones waaruit het onderzoeksteam gegevens verzamelt en analyseert. Die gegevens worden gebruikt om telers te ondersteunen en de bedieningssystemen, softwarepakketten en hardware verder te ontwikkelen.

Volgens Andrew en Phoebe is er een opkomende trend in de sector met tuinbouwbelichting. Er wordt steeds vaker gevraagd naar een hoger lichtrendement en belichting met meerdere spectrums. Vertically Urban werkt daaraan, zodat ze telers kunnen voorzien van de meest dynamische en efficiënte belichtingsoplossingen.

Uitbreiding begint lokaal, daarna Europa en Noord-Amerika
Vertically Urban is momenteel in de contractfase met een aantal partners, waarbij de uitbreiding van het bedrijf wordt ondersteund door al bestaande partnerschappen in Noord-Amerika. Het bedrijf volgt deze benadering omdat ze zich eerst op de Britse markt willen richten en daarna willen uitbreiden naar Noord-Amerika, Noord-Europa, Scandinavië en uiteindelijk ook naar het Midden-Oosten.

Mogelijke klanten en onderzoekspartners krijgen een rondleiding door de faciliteit in Leeds om de voordelen van Vertically Urban te ervaren. Ook zijn ze een demonstratievideo aan het maken, zodat men kennis kan maken met de fabriek, het onderzoekslab en het team.

"Als mensen ons een bezoek brengen of binnenkort virtueel ontmoeten, kunnen ze het onderzoekslab, de engineers, technici en fabriek zien. We bieden op maat gemaakte oplossingen en onze transparantie is daarbij een toegevoegd voordeel," zegt Andrew.

Voor meer informatie:
Andrew Littler, CEO
Vertically Urban
hello@verticallyurban.com 
www.verticallyurban.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven