Canadese paprikateler groeit naar vier hectare LED-belichting

Sollum Technologies heeft de uitbreiding van zijn slimme led-belichtingsoplossing voltooid bij Allegro Acres, een paprikateeltbedrijf in Kingsville, Ontario.

De Canadese paprikateler Allegro Acres is van 1 naar 4 hectare ledbelichte kasteelt gegroeid.

"Met deze uitbreiding zullen nog meer Canadezen de hele winter kunnen genieten van verse, lokaal geteelde paprika's," zegt Gene Ingratta van Allegro Acres. "We waren zo tevreden over de oogst van wintergeteelde paprika's van vorig jaar, die de allereerste was in Canada waarbij gebruik werd gemaakt van ledbelichtingstechnologie, dat we besloten ons areaal te verdrievoudigen."

De ledbelichting waarvoor de teler koos en opnieuw kiest komt van Sollum Technologies. 

Sollum CEO Louis Brun. "Het hele jaar door telen is een van de voordelen, die ook bestaan uit het verbeteren van de opbrengst en het aanpassingsvermogen van telers, het vergroten van de Canadese voedselautonomie en het versterken van lokale economieën."

In totaal beslaat de uitgebreide operatie van Allegro Acres 4 ha en maakt gebruik van meer dan 12.000 slimme belichtingsarmaturen die zijn aangesloten op Sollum's SUN as a Service cloud-platform.

Dit project wordt gedeeltelijk ondersteund door het Greenhouse Competitiveness and Innovation Initiative, een kostendelings-programma gefinancierd door de regering van Ontario en uitgevoerd door de Agricultural Adaptation Council, namens het Ontario Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs (OMAFRA).

Voor meer informatie:
Sollum Technologies
sollumtechnologies.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven