Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nature Fresh Farms tekent voor flinke groei belicht areaal

Nature Fresh Farms Sales voegt 49 ha aan belichte teelt toe met hun teeltpartners Nature Fresh Farms, Ketler Farms en VineFresh.

Belichtingsleverancier Agrolux tekende een overeenkomst met de glastuinbouwbedrijven waardoor een aanzienlijk aantal tuinbouwlampen naar hun bedrijven komt die in de herfst van 2022 in gebruik genomen worden. Deze grote deal betreft voor het grootste deel Agrolux Wega Led armaturen en enkele Hps armaturen. Het is ook de eerste getekende overeenkomst voor Agrolux Wega Led-armaturen in Noord-Amerika.

Na deze deal zal 49 ha aan belichte teelt verspreid worden over de partners en de activiteiten van Nature Fresh Farms in de V.S. en Canada. 

"Dit is een belangrijke prestatie voor ons Agrolux Wega Led product," zegt Nick Boelen van Agrolux. "We zijn blij met deze samenwerking en kijken ernaar uit om onze relatie met Nature Fresh Farms en Vine Fresh Acres ook voor ledbelichting voort te zetten."

Voor Nature Fresh Farms zal de belichte teelt zich uitbreiden over haar bedrijven in Leamington, ON en Delta, OH. In Leamington zal 12 ha biologische komkommers onder ledbelichting komen te staan en de onlangs aangekondigde uitbreiding van 18 ha in Ohio zal ook worden gewijd aan biologische komkommers met ledbelichting. In totaal zal 49 ha aan belichte teelt worden verdeeld over partners en hun bedrijven in de VS en Canada. Nature Fresh Farms zal met deze lichtorder naast biologische producten ook alle conventionele basisproducten bestrijken.

"Technologie en innovatie zijn fundamenteel voor Nature Fresh Farms en we zoeken voortdurend naar betere manieren om onze retailpartners het hele jaar door van verse producten te voorzien," aldus Matt Quiring, directeur verkoop. "Het verhogen van onze belichte gewassen heeft effect op al onze kerngrondstoffen en biologische producten."

Links: John Ketler; rechts: Matt Quiring

Kasbelichting biedt de mogelijkheid om het hele jaar door te telen. Consumenten zijn tijdens het laagseizoen afhankelijk van importgroenten. Met een meer belichte teelt kan Nature Fresh Farms echter het hele jaar door voldoen aan de vraag naar verse lokale producten, terwijl de verbintenis om duurzaam te telen gehandhaafd blijft.

Op dit moment heeft Nature Fresh Farms 50 ha belichte teelt verspreid over haar Delta- en Leamington-teeltbedrijven die in 2015 voor het eerst werden uitgerust met belichting. Sindsdien hebben Nature Fresh Farms en Agrolux hun relatie ontwikkeld en tegelijkertijd de vooruitgang van ledtechnologie ondersteund.

"Duurzaamheid is altijd inherent geweest aan de manier waarop we ons bedrijf runnen," zegt John Ketler. "We kijken hoe we kunnen blijven voldoen aan de vraag van de retail en de consument, maar dan wel op de meest efficiënte en duurzame manier. Het extra areaal onder belichting maakt dat mogelijk."

De samenwerking van Nature Fresh Farms met Agrolux draagt bij aan een voortdurende inzet voor onderzoek en ontwikkeling van belichtingstechnologie. Terwijl Nature Fresh Farms doorgaat met het uitvoeren van lichtproeven in haar Discovery Center in Leamington, zal het bedrijf vooruitgang boeken wat betreft nieuwe technologie die duurzame teelt ondersteunt en tegelijkertijd kwaliteitsproducten levert.

Voor meer informatie:
Nature Fresh Farms
+1 519 326 1111
info@naturefresh.ca  
www.naturefresh.ca  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven