"We willen precies het licht brengen dat nodig is, waar het nodig is"

"Elke plant is anders en zo ook elk teeltbedrijf," zegt Rauno Pokall, senior productmanager bij Osram. Daarom biedt de onderneming niet alleen standaardoplossingen, maar voorziet ze klanten ook van precies het licht dat ze nodig hebben, in de vorm van op maat gemaakte systemen. "We willen precies het licht brengen dat nodig is en waar het nodig is."

Systeem afgestemd op de behoeften van de planten
"Of je nu krachtige ledcomponenten nodig hebt voor teelt op goten of op zoek bent naar expertise op het gebied van vertical farming of tussenbelichting (interlighting), het is belangrijk dat je systeemoplossingen optimaal zijn afgestemd op de behoeften van de planten, waardoor een voorspelbare en continue groei mogelijk is," vertelt Rauno.

Als het bijvoorbeeld om kassen gaat, willen telers werken met led-belichtingscomponenten die even efficiënt als effectief zijn, zowel voor ledmodules als voor ledvoedingen. "Een hoog lichtrendement en het juiste lichtspectrum zijn van cruciaal belang."

Met dit in gedachten ontwikkelde Osram nieuwe Optotronic Fit HC Led drivers met vermogensclusters van 400W tot 1.000W. Deze vermogens worden gecombineerd met Light Engine Modules voor een standaard en aanpasbare aanpak. "Met onze eenvoudig aanpasbare modules kunt u kiezen uit een uitgebreide reeks spectrale verdelingen en verlichtingsconcepten om te voldoen aan uw behoeften voor uw plant in zijn specifieke groeifase," zegt Rauno.

Maar er is meer. Osram biedt de bijpassende ledmodule en leddriver als een "systeem van systemen" voor tussenbelichtingoplossingen. "Het stelt telers in staat om verder geoptimaliseerde lichtomstandigheden te bereiken. De tussenbelichting wordt dichter bij de plant geïnstalleerd, waardoor schaduwen en gaten in de belichting worden vermeden en de plant een ideale groeistimulatie krijgt."

Vertical Farms
Waar weinig ruimte is voor grote kassen, zijn de laatste jaren vertical farms verrezen. Zij zorgen voor verse, lokaal geteelde kruiden en groenten voor steeds meer stadsbewoners. Volgens Rauno zijn de PrevaLed Brick Led-modules met high-power of mid-power Led-technologie, ideaal voor het creëren van het juiste compromis tussen homogeniteit en efficiëntie in dergelijke bedrijven.

Hij legt uit hoe het bedrijf deze innovaties creëert op basis van hun meer dan 100 jaar ervaring in lichtspectra en lichtbronontwerp, gecombineerd met hun toegang tot toonaangevende technologie in de ontwikkeling van tuinbouwchips, waardoor ze de juiste componenten kunnen leveren voor elk belichtingsproject. "We ontwikkelen modules, drivers en controlesystemen mee om het meest geschikte belichtingsproduct te creëren. Op maat gemaakte oplossingen, of het nu drivers of boards zijn die perfect op uw behoeften zijn afgestemd, zijn een groot voordeel voor uw project."

In een online training heeft het team van Osram op 28 oktober meer informatie gedeeld over hun meervoudige oplossingen voor verschillende toepassingsgebieden in de tuinbouw, zoals vertical farms of kassen.

 

Voor meer informatie:
Osram
www.osram-group.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven