Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oboya Horticulture vraagt faillissement aan

Op 16 augustus 2021 heeft het bestuur besloten het faillissement aan te vragen voor het Zweedse Oboya Horticulture Industries.

Oboya heeft het afgelopen jaar een lange en zware wederopbouw doorgemaakt. "Desondanks zijn we er niet in geslaagd om winstgevendheid te bereiken in de groep als geheel", kondigt de toeleverancier aan. Handel in aandelen in het bedrijf is geblokkeerd en heeft het het bedrijf moeilijk gemaakt, net als coronaperikelen en stijgende grondstofprijzen.

"Covid heeft geleid tot 10 tot 12 keer hogere prijzen voor vervoer vanuit China naar de EU, waar wij onze hoofdactiviteit hebben. De prijs van grondstoffen zoals plastic is met ongeveer 30% gestegen, wat ook leidt tot lagere marges en minder bestellingen in China en Polen."

Tegelijkertijd zijn de metaalprijzen met ongeveer 60% gestegen, wat betekent dat de metaalfabriek van Oboya 80% van haar omzet heeft verloren.

Voor meer informatie:
Oboya
www.oboya.se

Publicatiedatum: