Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opvallende prijstrends supermarkten bij courgette en bloemkool

Tholen - Corona, weersextremen, arbeidskrapte op de markt, oplopende grondstofprijzen… allemaal factoren die prijzen opdrijven, maar niet die van groenten lijkt het. De prijzen van courgette en bloemkool liggen namelijk flink lager dan vorig jaar. De prijzen van deze groenten liggen al vanaf maart flink lager dan in 2020. Dat is te zien in de prijsgeschiedenis van vergelijkingsplatform supermarktscanner. Hierop staan de gemiddelde prijzen van 6 supermarkten van het goedkoopste segment aangegeven, exclusief aanbiedingen.

Bron: supermarktscanner

De gemiddelde prijs van bloemkool dook na 9 maart 2021 onder het niveau van 2020. Het grootste prijsverschil was op 25 mei, toen kostte een bloemkool gemiddeld 2,90 euro in 2020 en dit jaar was dat 1,94 euro. Deze week liggen de gemiddelde prijzen dichter bij elkaar, ondanks dat 5 supermarkten de bloemkool deze week in de aanbieding hebben: Dirk (0,99 euro); Plus (1,19 euro), Jumbo (1,29 euro), DekaMarkt (1,39 euro) en Coop (1,50 euro). Vomar valt ook op, ze hebben geen reclame, maar een bloemkool kost 1,49 euro. De gemiddelde prijs komt uit op 1,36 euro, vorig jaar lag deze op 1,76 euro.


Bron: supermarktscanner

De prijstrend van courgette is dalend. De prijzen van courgette lagen in begin dit jaar nog flink hoger dan in 2020 en lagen tussen eind maart en eind april gemiddeld ongeveer op hetzelfde niveau, maar na 27 april 2021 is er een groot prijsverschil ontstaan. Courgette kost deze week gemiddeld 0,50 euro terwijl de prijs vorig jaar 0,74 euro bedroeg.

Voor meer informatie:
Timothy Dieduksman
Supermarktscanner
timothy@supermarktscanner.nl