Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe tomatenrassen met hoge resistentie tegen ToBRFV in de pijplijn

Bayer heeft afgelopen week de commerciële beschikbaarheid aangekondigd van extra tomatenrassen die zijn geteeld om telers te helpen de uitdagingen van het ToBRFV-virus (Tomato Brown Rugose Fruit Virus) aan te pakken. Het gaat onder meer om een trostomaat, roze vleestomaat, gewone vleestomaat en Roma-type tomaat, die een sterke Intermediate Resistance (IR) bieden tegen zowel blad- als fruitsymptomen van ToBRFV.

De prestaties die Bayer in deze variëteiten heeft gezien, komen overeen met Intermediaire Resistentie (IR), zoals gedefinieerd door de International Seed Federation, waarbij het gewas weinig of geen symptomen van het virus in blad of fruit kan vertonen. Voor de teler betekent dit een kans om meer verkoopbare opbrengst te beschermen zonder fruit- en bladsymptomen.

Geen zichtbare symptomen
Naast het huidige commerciële aanbod dat IR biedt, heeft Bayer combinaties van resistenties in de pre-commerciële pijplijn geïdentificeerd die het potentieel hebben om planten en fruit te produceren die geen zichtbare symptomen vertonen, zelfs niet onder ToBRFV hogedrukomstandigheden. De pre-commerciële proeven met deze rassen gaan nu van start. Bayer hoopt deze rassen in de komende 2-3 jaar commercieel beschikbaar te maken.

Voor meer informatie:
Bayer
 
Publicatiedatum: