Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Doorontwikkeling stek- en zaaiplug samen met producent gotensysteem

Samen met Klasmann Deilmann en Maan Biobased Products werkt Codema aan een optimale Growcoon–oplossing voor het eigen CMGS-systeem. De biologisch afbreekbare stek- en zaaiplug wordt al veel ingezet in de teelt op water, zowel in goten als op vijvers. 

Met name bij de teelt van kruiden en bladgewassen draagt het groeimedium bij aan een goed eindproduct. De ontwikkeling van de Growcoon gaat door. Het doel is een plug met verminderde hoeveelheid substraat in hydroponics. Hiervoor vinden testen plaats bij The Green East in Raalte, een groene campus waar men werkt aan de circulaire economische toekomst van de agri- en foodbusiness.

Teeltsysteem
Als producent van het CMGS-systeem, werkt Codema mee aan de doorontwikkeling van het duurzame groeimedium, de Growcoon. "'Naast teelt technische aspecten, kijkt men bij The Green East ook naar een optimale prijs/kwaliteit verhouding. Een goed rendement telt ook", aldus Roeland van Dijk – Sales Manager bij Codema. "Wij zijn blij met dit onderzoek. De eerste resultaten op de goten zijn veel belovend. Voor onze klanten spelen veel aspecten een rol. Verhogen van de productiviteit en kwaliteit van het gewas, maar ook besparing van water en meststoffen wegen mee. Vanuit onze kennis en ervaring geven we graag input. Op die manier zorgen werken we samen aan een optimale combinatie die daarbij bijdraagt aan een circulaire economie van de tuinbouwsector."

Sinds 2015
De Growcoon, in 2015 gelanceerd, is wereldwijd exclusief verkrijgbaar bij Klasmann-Deilmann, de internationale partner voor de Growcoon. Een belangrijke afspraak binnen de samenwerking is dat de Growcoon in combinatie met ieder gewenst substraat is in te zetten.

Voor meer informatie:
Codema Systems Group
www.codema.nl
info@codemasystemsgroup.com

Roeland van Dijk
rvdijk@codemasystemsgroup.com



Growcoon
www.growcoon.nl/

Rens Louwers
rens.louwers@klasmann-deilmann.com 
+31 (10) 8511178



Klasmann-Deilmann 
www.klasmann-deilmann.com

 

 

Publicatiedatum: