Canadese glastuinbouw omarmt techtool plaagbestrijding

Een lokaal techbedrijf dat zich richt op het leveren van digitale plaagbeheersdiensten voor de glastuinbouw is toegelaten tot Canada's Tech Network Soft Landing: Scale from Home programma.

IPM Scoutek, mede opgericht door Brian Hendel en Carrie Iszak van Splice Digital, biedt realtime informatie over het beheer van plagen om kassen te helpen bij het beheersen van plaagdieren en het verbeteren van de opbrengst en kwaliteit van gewassen. Iszak: "De financiering heeft ons in staat gesteld een video te produceren die we gebruiken om potentiële nieuwe klanten te bereiken. Onze software heeft wereldwijd potentieel en het kan duur zijn om nieuwe klanten aan te trekken, dus dit is zeer welkom nieuws."

Iszak vertelde dat de software van IPM al meer dan twee jaar in pre-productie was en sinds iets meer dan een jaar beschikbaar is voor klanten over de hele wereld. De software van het bedrijf stelt telers in staat om hun plaagbeheersystemen in realtime te monitoren om hen te helpen de gewasopbrengst te maximaliseren en tegelijkertijd problemen met plaagbestrijding en ziekten te identificeren.

"Het helpt onze klanten ook om een passende economische drempel te hanteren als het gaat om uitbraken van plagen en het stelt hen in staat om te voorkomen dat een hele oogst wordt weggegooid."

Ongediertebestrijding
Hoewel het systeem in de eerste plaats is ontworpen voor de kasteelt, kan het ook in boomgaarden worden gebruikt om problemen met ongediertebestrijding te monitoren. IPM heeft klanten in heel Ontario, inclusief Windsor-Essex, het westen van Canada, de Verenigde Staten, Europa en Afrika. Iszak vertelde dat IPM voortdurend bezig is met het verfijnen van de software om tegemoet te komen aan de feedback van klanten en de eisen van de markt.

Iszak: "We hebben nog heel wat werk voor de boeg, want je kunt zoiets als dit niet ontwerpen en dan stoppen. Je moet blijven ontwikkelen en de markt en eventuele rivalen voorblijven." IPM's website brengt potentiële nieuwe klanten aan en Iszak zei dat het bedrijf ook webinars organiseert om de softwaretechnologie uit te leggen en te demonstreren.

Soft Landing: Scale from Home biedt gekwalificeerde, gevestigde Canadese start-ups en scale-ups exposure naar zakelijke kansen door tot € 5.995 aan vergoedbare zakelijke uitgaven te verstrekken om nieuwe verkoopinkomsten of investeringen te helpen genereren.

Voor meer informatie:
We-tech alliance
www.wetech-alliance.com 

IPM Scoutek
www.ipmscoutek.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven