Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland ziet tuinbouwkansen in Midden-Oosten

Er liggen grote kansen voor Nieuw-Zeeland voor het leveren van tuinbouwoplossingen aan het Midden-Oosten. Dat stelt Alpha Kennedy van Prima Consulting International, een Nieuw-Zeelands consultancybedrijf. Alpha deed zijn uitspraken tijdens het MobileTECH Ag-evenement in Rotorua. 

Hij ziet kansen voor zowel hightech technieken, managementoplossingen en toepassingen voor toegang tot de markt.  "Als je een product hebt dat binnen deze gebieden past, dan is er plaats voor bedrijven bij klanten die willen luisteren en willen betalen. Landen in het Midden-Oosten hebben een het moeilijk met o.a. hoge kosten voor de import van voedsel, hoge productiekosten, milieubeperkingen en beperkt beschikbare getrainde medewerkers."

Voor al deze uitdagingen zijn technologische oplossingen nodig. Maar deze kansen blijven niet lang bestaan, aldus Alpha. "Nieuw-Zeeland heeft een goede naam in de tuinbouw, dus er zal naar hen worden geluisterd. Maar uiteindelijk wil men aan de slag en zal er gekozen worden voor de bedrijven die beschikbaar zijn. Er zijn bijvoorbeeld ook Nederlandse, Ierse en Israƫlische bedrijven bezig met deze mogelijkheden."

Een aantal agritech-projecten waar in de VAE aan wordt gewerkt, waaronder vertical farming en groenteteelt. Bron: Alpha Kennedy's presentatie tijdens MobileTECH Ag.

Om de kansen te grijpen is een agritechprogramma samengesteld voor exporteurs die te maken hebben met alle aspecten van de sector. Het programma bevat online learning, webinars en adviesvergaderingen in Nieuw-Zeeland. Daarna wordt er een bezoek gebracht aan het gebied om te zien wat er gebeurt. 

Voor meer informatie:
Alpha Kennedy
Prime Consulting International
+971 56 362 8956
mena@primeconsultants.net
www.primeconsultants.net

Publicatiedatum: