Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe hybride belichting en nieuwe kas voor Houweling's Tomatoes

Houweling's Tomatoes investeert samen met investeerder Equilibrium in hybride belichting voor hun kas van ruim 11 hectare in Utah. Het project moet in het derde kwartaal van 2021 afgerond zijn. Ook start is de teler samen met de investeerder gestart met de voorbereidingen voor de bouw van nog 12 hectare kas. 

Het belichtingsproject wordt uitgevoerd in samenwerking met Rocky Mountain Power, Hortipar Lighting Solutions en in de kas komt belichting van Signify. "Het gaat vooral om meer telen met minder middelen," zegt Kevin Doran, directeur van de Houweling's Group. "Met deze investering in belichting verwachten we het hele jaar door een hogere opbrengst van duurzaam geteelde tomaten voor onze klanten in de regio te realiseren. Tegelijkertijd verlagen we het energieverbruik en onze CO2-emissie." De teler betrekt restwarmte en CO2 van een nabijgelegen elektriciteitscentrale en heeft daarmee het energieplaatje op orde.



De huidige 6800 HPS-armaturen van 1040 Watt worden vervangen door de Philips GreenPower LED's van 500 Watt met een efficiëntie van 3,7 μmol per Joule. Door de investeringen zal het elektriciteitsverbruik van de teeltfaciliteit met een geschatte 25% afnemen en leiden tot besparingen van ongeveer 10 miljoen kWh per jaar.

Lichtvervuiling
Als onderdeel van de investering wordt de kas ook uitgerust met schermen om licht tegen te houden dat nu uit de faciliteit naar buiten straalt. Zodra dit klaar is, komt er nog maar een beperkte hoeveelheid licht vanuit boven de kassen uit, zodat er minder impact is voor de nabije steden Mona en Nephi. "Dit is een belangrijk onderdeel van zorgen voor de gemeenschappen waarin we actief zijn," zegt David Chen, CEO van Equilibrium.

Equilibrium en Houweling’s zijn ook begonnen met het voorbereiden van land voor uitbreiding van de kas met nog eens 12 hectare. De teelt start naar verwachting in 2022. Hiermee kan Houweling's hun aanbod van jaarronde, versproducten uitbreiden voor Utah en nabijgelegen regio's. "Ons besluit om in Mona uit te breiden laat zien dat we op lange termijn willen werken aan de bouw van een Noord-Amerikaanse ag-tech teeltlocatie in Utah," besluit Chen.  


Begin van de grondwerken in Mona, Utah

Voor meer informatie:
Houweling's Tomatoes
645 West Laguna Rd.
Camarillo, CA, 93012, VS
www.houwelings.com

Equilibrium
+1 971 352 8430
info@eq-cap.com
eq-cap.com

Publicatiedatum: