Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe LED-lampen voor Amerikaanse hogeschool

Heliospectra is een samenwerking aangegaan met Carleton College, een private hogeschool voor vrije kunsten in Northfield, Minnesota, VS, om de kasfaciliteiten op de campus te upgraden. Carleton College installeerde Heliospectra's Elixia instelbare spectrum tuinbouwbelichting en het helioCore lichtregelsysteem om de mogelijkheden voor plantonderzoek van de school uit te breiden met een focus op groenten en kruiden en inheemse plantenvermeerdering.

Carleton College heeft onlangs het Science Center vernieuwd en met financiering uit het Energie en Duurzaamheidsbudget kon het team van Carleton ook het koelsysteem renoveren en verouderde 1000W HPS lampen vervangen door efficiëntere, veiligere Heliospectra LED-belichting met het helioCore regelsysteem. Het project zorgde voor een besparing van meer dan €14.300 in energieverbruik, en verwacht wordt dat het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van de kasbelichting met meer dan 100.000 kWh zal dalen. 

Carleton gebruikt kassen voor onderzoek naar onder andere tomaten, tabaksplanten, arabidopsis, medicago en chamaecrista. De studenten en onderzoekers telen ook een scala aan groenten- en kruidenplanten en een collectie vetplanten en andere planten voor demonstraties in klassen en voor projecten. De school begon onlangs met het vermeerderen van inheemse planten voor het Cowling Arboretum (ruim 320 ha), een van de beste arboretums op scholen in de VS. 

Het gebruik van helioCore en bedieningsmogelijkheden voor het lichtspectrum helpt studenten bij het optimaliseren van de groenten- en kruidenteelt voor de campusfarm, en het ondersteunt de mogelijke ontwikkeling van een indoor, jaarronde teeltfaciliteit. Veel van de producten uit de kassen worden in de kantine van Carleton geserveerd. 

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: