Nieuw 'vertical farming armatuur' in tweede kwartaal in Europa op markt verwacht

Current lanceert een nieuw armatuur: Arize Lynk². Het is een 'nieuwe generatie armatuur' voor vertical farming, aldus de producent. 

"Het nieuwe armatuur is ontworpen voor het telen van bladgroente en microgroente op meerdere lagen en voor vermeerdering," aldus Colin Woodford van Current. "De Lynk² bouwt verder op het succes van de eerste generatie met meer licht, spectra en flexibiliteit dan ooit."

9 spectra en betere uniformiteit
Colin laat zien wat er nieuw is aan de dimbare Arize Lynk². "De Lynk² heeft vier totaal nieuwe spectra: twee brede spectrum-opties, BRI en BRV, voor veelzijdigheid in alle teeltomgevingen en twee verrood spectra, PPF en PFK, die strekking en groei bevorderen."

Betere uniformiteit en efficiënter
Optische ontwerpverbeteringen verbreden de lichtverdeling met 6°, terwijl de nieuwe zijaansluiting van de Arize Lynk² het bruikbare verlichtingsoppervlak vergroot met 6,3 cm, en dus de uniformiteit verbetert. 

"Met tot wel 3,2 μmol/J is de Lynk² tot 15% efficiënter dan zijn voorganger," berekent Colin. "Met een L90 van 54.000 uur heeft de Lynk² een 50% langere levensduur dan de vorige generatie."

Verhoogde flexibiliteit
"Tot slot hebben we ook de aansluiting van de Lynk² opnieuw ontworpen. Dat vergroot niet alleen het bruikbare lichtoppervlak, maar gecombineerd met nieuwe splitter-accessoires kunnen er tot 52 armaturen op één verdeeldoos. Dat is een verhoging van 100%, en verlaagt de arbeidskosten van de installering drastisch."

Leveringen beginnen in Noord-Amerika aan het eind van het eerste kwartaal en in de EU/het VK eind van het tweede kwartaal. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven