Nieuw product levert PAR-lichtmetingen onder elke lichtbron

Spectrum Technologie breidt zijn productaanbod uit met de introductie van de LightScout Quantum PAR/DLI lichtmeter. Het meetinstrument meet het licht dat de plant gebruikt voor fotosynthese.

Door gebruik te maken van de Quantum PAR/DLI lichtmeter hoeven telers niet langer te gissen naar de hoeveelheid licht die hun planten ontvangen. Omdat de hoeveelheid licht die aan planten wordt geleverd, zelfs in een kleine kas, sterk kan variëren, kan de Quantum PAR/DLI lichtmeter worden gebruikt om metingen op meerdere locaties te verzamelen. Door deze informatie te gebruiken, kunnen telers beter onderbouwde beslissingen nemen. Nauwkeurigere lichtmetingen leiden uiteindelijk tot het telen van groenere, gezondere planten.

De Quantum PAR/DLI lichtmeter geeft wetenschappelijk nauwkeurige lichtmetingen onder elke lichtbron, zo belooft de producent. De metingen kunnen worden verricht bij planten in de volle zon tot de volle schaduw, binnen of buiten, en onder kunstmatige lichtbronnen (zoals LED-, fluorescerende, halogeen- en hogedruknatriumlampen).

In slechts 24 uur kan de nieuwe Quantum-meter DLI-metingen (Daily Light Integral) berekenen en weergeven. Hij biedt drie werkingsmodi:

  • Instant Spot Measurement Mode - toont PAR-lichtmetingen
  • Scanmodus - maakt snel een gemiddelde van PAR over een gebied
  • DLI-modus - toont het dagelijks lichtintegraal op de LCD (geen computer nodig)

Het compacte formaat van de Quantum PAR/DLI-meter maakt lichtmetingen in kleine ruimten mogelijk zonder een extra externe sensor. Aanvullende kenmerken zijn een integrale montageplaat, evenals een schroefdraad voor statiefbevestigingen, een sensorafdekking en een beschermhoes.

Voor meer informatie:
Spectrum Technologies
3600 Thayer Court
Aurora, IL 60504, Verenigde Staten
www.specmeters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven