LED-interlights tussen de komkommers bij Albuna Farms

Albuna Farms, een van de grootste komkommertelers in Canada,  heeft ervoor gekozen om Philips GreenPower LED interlighting te installeren in zijn kassen in Ruthven, Ontario. Tijdens de eerste fase van het project zullen de Philips GreenPower LED-interlighting groeilampen worden geïnstalleerd op 4,7 hectare.

Albuna Farms verwacht dat het nieuwe systeem een consistente en rendabele manier zal bieden om tijdens de wintermaanden minikomkommers te telen en te oogsten met behulp van de LED tussenbelichting.

50% daling energieverbruik
Albuna Farms, eigendom van Henry Teichroeb, heeft eerder Philips LED-toplighting geïnstalleerd op ruim 2.100 m² aardbeienplanten en is al vertrouwd met de waarde van LED-tuinbouwbelichting van Philips. Het gebruik van Philips LED-groeilampen draagt bovendien bij aan de doelstellingen van het programma voor energiebesparing van de netbeheerder van Ontario, de Independent Electricity System Operator (IESO). Doordat het energieverbruik van de kweker met 50% afneemt, neemt ook de vraag op de algehele elektrische infrastructuur in de regio af.

"We waren al erg onder de indruk van de resultaten met de Philips LED-groeilampen die we gebruikten voor onze aardbeienplanten. Nadat we vorig jaar een bezoek hadden gebracht aan het exclusieve Philips community-event voor komkommertelers, waren we ervan overtuigd dat LED-interlighting ook voor onze komkommerplanten gunstig zou zijn", zei John Klassen, hoofdkweker bij Albuna Farms.

Installatie deze maand nog voltooid
"Ledbelichting heeft een positief effect op de teelt en het energieverbruik  ", aldus Udo van Slooten, Business Leader Horticulture bij Signify. De lampen zijn energiezuiniger dan hogedruknatriumlampen (SON-T) en ze gaan maar liefst vijf tot tien keer langer mee dan SON-T. Wij zijn er trots op om Albuna Farms te ondersteunen bij het verbeteren van hun gewassen en het verlagen van hun milieu-impact en kosten."

Honey Electric, een gecertificeerde Philips Horti LED partner, zal toezien op de installatie van de tussenbelichting voor de minikomkommerplanten.  De installatie zal naar verwachting voltooid zijn in december 2020.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.