Teler in Québec zet 0,5 hectare kas in voor belichtingstesten

Les Productions Horticoles Demers is een project gestart met het doel om de ontwikkeling van de slimme belichtingsoplossing van Sollum Technologies voort te zetten.

Demers is opgericht in 1960 en teelt in Saint-Nicolas, Québec paprika's, tomaten, aardbeien en frambozen. Er zal 0,5 hectare kas worden ingezet voor een test met verschillende belichtingssamenstellingen van Sollum, in samenwerking met de Harrow Research & Development Center for Agriculture & Agri-Food Canada.

Het doel is om belichtingssamenstellingen te ontwikkelen voor de kasteelt van paprika's op commerciële schaal tijdens de winter. De eerste productieperiode begint in januari 2021. De technologie van Sollum recreëert een dynamische belichting op basis van de natuurlijke lichtcyclus van de zon tijdens de zomerzonnewende op 21 juni. Op die dag is er 16 uur lang zonlicht. De resultaten hiervan kunnen de methodologie van Demers valideren of leiden tot verbeteringen. In de loop van het project zal Harrow ook lichtsamenstellingen ontwikkelen voor tomaten en mogelijk ook voor komkommers.

"In een omgeving waarin zelfvoorziening steeds belangrijker wordt, moeten we het hele jaar door vers fruit en verse groenten kunnen produceren," benadrukt Jacques Demers, president en directeur van Les Productions Horticoles Demers. "Om dat te bereiken, moeten we ook aan supermarkten leveren, die 70-75% van de bestellingen uitmaken. Op dit moment kunnen minder dan tien bedrijven in Québec dat. Om de klanten tevreden te houden moeten we onderzoek blijven doen en ons model voor lokale tuinbouw aanpassen, zodat dit bruikbaar is voor een groter aantal grote, commerciële kassen, maar ook voor kleinschalige telers," besluit hij. 

President en directeur Louis Brun van Sollum Technologies: "We zijn erg blij dat we op een toonaangevende leider zoals Les Productions Horticoles Demers kunnen rekenen om de ontwikkeling en aanpassing van onze oplossing te versnellen. Door te overwegen om de methodologie aan te passen en zo de toekomst van de kasteelt veilig te stellen, stelt dit initiatief Sollum in staat om de technologische vooruitgangen in de kasproductie te valideren en de voordelen van onze technologie op het gebied van energie-efficiëntie, productiviteit, houdbaarheid en productkwaliteit te bevestigen.'' 

Voor meer informatie:
Sollum Technologies
sollumtechnologies.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven