"drukker dan ooit op de werkplaats"

Kasventilatorenproducent zorgt voor donkere nachten

De glastuinbouw toont steeds meer interesse in de ventilatoren. Ook vanuit het buitenland is veel belangstelling, zo meldt producent Hinova aan het begin van een nieuw jaar. "Het is drukker dan ooit op de werkplaats en dat zal voorlopig ook niet veranderen."

Jan Willem van Ostaay en Hans Weisbeek

Eerder dit jaar nam Hans Weisbeek de werkzaamheden van Hinova over. Het bedrijf, dat innovatieve ventilatiesystemen voor de glastuinbouw produceert, verhuisde van Berkel en Rodenrijs naar Bleiswijk. Hans Weisbeek: "We hebben hard gewerkt aan de commercie en het opzetten van een distributienetwerk.

Dat begint nu zijn vruchten af te werpen, we hebben zojuist 255 stuks van een nieuwe type ventilator verstuurd naar een klant in België. Intussen wordt de werkvloer klaargestoomd voor een order naar Duitsland en Amerika. Het is drukker dan ooit op de werkplaats en dat zal voorlopig ook niet veranderen."

In veel kassen gaan ’s nachts de lampen aan, de regelgeving vraagt de schermen te sluiten om lichtuitstoot te voorkomen. Toch lukt dat niet altijd. Het wordt onder het scherm warm en vochtig, wat problemen kan veroorzaken voor het gewas. De schermen op een kier openen helpt, maar zorgt voor kouval in de kas en zorgt bovendien nog steeds voor gekleurde lucht op bewolkte dagen. Het systeem van Hinova zorgt ervoor dat de schermen dicht kunnen blijven zonder controle over het klimaat te verliezen.

"We zoeken constant naar manieren om ons product te verbeteren. Het is dan ook mooi om te zien dat ons product zichzelf bewijst in de praktijk. Onze klanten zien een betere oogst door goede klimaatbeheersing en kunnen ’s nachts hun schermen gesloten houden. Ons systeem realiseert dit op een energievriendelijke wijze. Daar ben ik het meest trots op", aldus Jan Willem van Ostaay.


Voor meer informatie:
Hinova
www.hinova.nl
info@hinova.nl

Hans Weisbeek                  
h.weisbeek@hinova.nl 
010 511 90 66
06 514 64 215


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven