Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelt op vernieuwde goten kan fris vooruit

Tholen - In een kas van 4,3 hectare is onlangs in rap tempo een nieuwe innovatie afgeleverd. Het gaat om Second Skin, een kunststof toplaag voor op teeltgoten. "We draaien Second Skin er net zo snel in als met stalen goten", constateerde Luke van Adrichem, algemeen directeur van Metazet, onlangs tevreden.

Inmiddels staan de rozenplanten bij teler Porta Nova in Waddinxveen op de goot. De foto's hiervan had u nog van ons tegoed. In totaal 85 kilometer goot is vernieuwd, met een snelheid van 14 kilometer per dag. "Dat is minstens net zo snel als staal en zelfs een tikkie sneller."

Anders dan bij het vervangen van stalen goten sloop je niet de hele constructie uit de kas. Met de innovatie wordt een arbeidsbesparing gerealiseerd, maar helpt Metazet ook hygiƫne in de kas te verbeteren. "Het materiaal is gladder dan staal. Kunstmestresten, algen en vuil hechten veel minder aan de kunststof tweede huid. Second Skin kan ook goed tegen de steeds intensievere reiniging en desinfectie van kassen. Het geeft telers flexibiliteit in hun keuze van middelen."

Nu het eerste grote praktijkproject erop zit, kan Metazet later dit jaar kilometers gaan maken. Deze zomer volgt het eerste grote project in de vruchtgroenten, waarna tegen de tijd van de teeltwisseling nog heel wat meer projecten op de rol staan. "De techniek is in sneltreinvaart volwassen geworden."

Voor meer informatie:
Metazet
De Lierseweg 6
2291PD Wateringen
Tel.: +31 (174) 22 58 22
[email protected]
www.metazet.com