Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Snelheid maken met Second Skin geen probleem: “We konden 14 km per dag doen”

Tholen - Hoeveel kilometer halen ze per dag? Voor teler Leon Dukker was dat wel even spannend toen onlangs de goten in zijn kas werden vernieuwd met een innovatie: Second Skin. Uiteindelijk bleken de zorgen niet nodig. 85 kilometer goot is in rap tempo vernieuwd met de innovatieve kunststof toplaag. "We draaien Second Skin er net zo snel in als met stalen goten", constateert Luke van Adrichem, algemeen directeur van Metazet. Ook de teler is tevreden. "Het is top gelopen. We waren mooi op tijd klaar."

De eerste dagen was het bij het project in de kas bij rozenteler Porta Nova in Waddinxveen 'wel even zoeken'. "Het materiaal is toch even anders dan staal", weet Luke. "Uiteindelijk ging het er allemaal lekker vlot doorheen. We konden 14 km per dag doen. Dat is minstens net zo snel als staal en zelfs een tikkie sneller."

Op bestaand systeem
Voor Metazet was dit het eerste grote praktijkproject met de innovatie die vorig jaar zomer is gepresenteerd. "We hebben Second Skin al wel bij een tiental projecten op kleinere schaal liggen. Daar ging het telkens over anderhalf à twee kilometer goot."

Bij Porta Nova stond de druk er meer op. "Zodra de planten komen, moet je klaar zijn. In de rozenteelt staan de planten jarenlang op de goot. Je hebt daarmee één keer de kans om het voor zo'n acht jaar lang goed te doen."

In Waddinxveen waren de goten in 4,3 ha kas aan vernieuwing toe. "We hebben Second Skin hier op het bestaande systeem met bestaande goten geplaatst. De bestaande goten zijn als drager gebruikt en daarop is een compleet nieuwe kunststof toplaag gegaan."

Arbeids- en hygiënevoordeel
Voor de renovatieklus waren minder mensen nodig dan normaal bij stalen goten. "Normaal heb je bij elke twee kolommen een mannetje staan. Dat betekent zo'n vijftien man per kap. Bij dit project konden we met drie man de geleidingen verzetten en het uitlopen met het wielstel doen. Het gewicht van kunststof is lager en dat we gebruik kunnen maken van de bestaande goot als geleider helpt ook enorm."

Bij nieuwbouw met Second Skin valt het arbeidsvoordeel weg. "In dat geval walsen we de stalen dragers en trekken we daaroverheen direct de kunststof toplaag." Wat voor zowel renovatie als nieuwbouw blijft, zijn de andere voordelen van de innovatie. "Met dit product helpen we telers hygiëne in de kas verbeteren. Het materiaal is gladder dan staal. Kunstmestresten, algen en vuil hechten veel minder aan de kunststof tweede huid. Second Skin kan ook goed tegen de steeds intensievere reiniging en desinfectie van kassen. Het geeft telers flexibiliteit in hun keuze van middelen."

Minder kosten op lange termijn
Tot nu toe deed Metazet praktijkervaring op in teelten waar bij renovatie de bestaande gootconstructie bleef staan. Anders dan bij het vervangen van stalen goten sloop je niet de hele constructie uit de kas. "De stalen constructie waarop de goten staan, gaat de volledige levensduur van de kas mee. Met Second Skin hoef je alleen nog de toplaag te vervangen."

Een kas wordt tegenwoordig makkelijk dertig jaar of nog ouder, weet Luke. "Als je nieuw bouwt en Second Skin toepast, investeer je dus één keer in de gootconstructie en hoef je later alleen nog de toplaag te vervangen. De kunststof toplaag gaat technisch gezien tien tot twaalf jaar mee, en misschien nog wel langer. Onderaan de streep ben je met Second Skin voor de hele levensduur van je teeltsysteem goedkoper uit. Met Second Skin leg je er voor minder dan de helft van de prijs van een stalen goot kunststof in."

Teeltwisseling
Nu het eerste grote praktijkproject erop zit, kan Metazet later dit jaar kilometers gaan maken. "Voor ons kwam het goed uit dat dit project relatief dichtbij huis was. We konden de vormingstechniek en de nieuwe machines voor Second Skin goed afstemmen en hebben het project binnen de planning afgerond. Voor ons de ideale warming-up voor de projecten die gaan komen." Deze zomer volgt het eerste grote project in de vruchtgroenten, waarna tegen de tijd van de teeltwisseling nog heel wat meer projecten op de rol staan. "De techniek is in sneltreinvaart volwassen geworden."

Voor meer informatie:
Metazet
De Lierseweg 6
2291PD Wateringen
Tel.: +31 (174) 22 58 22
info@metazet.com
www.metazet.com