Messe Berlin en Fruchthandel Magazine hebben de tien genomineerden voor de 'Fruit Logistica Innovation Award 2013' bekendgemaakt. De jury voor de award bestaat uit deskundigen van de productie, kwaliteitszorg, groothandel en detailhandel, maar ook uit de verpakkings- en dienstensector.De kandidaten zijn:
- 5 am Tag e.V. Servicebureau, Duitsland met de generieke promotiecampagne 'Frische ist Leben'. Deze campagne wordt ondersteund door de EU en hiermee worden verse groenten en fruit in Duitsland gepromoot.

- Abrocad Technoworks BV, Nederland met een nieuwe machine. De flexibele machine maakt het mogelijk om op hoge snelheid zakjes te tellen en deze ongesorteerd in een doos te storten met altijd het juiste aantal.

- Banken Champignons BV, Nederland met 'Paddenstoelen om te combineren'. Een mix van vier verschillende champignons met recepten voor de consument.

- Behr AG, Duitsland met geschilde schorseneren en koolraap. Een aantrekkelijke presentatie met 'ready to-cook'-groenten.

- Ben-Dor Fruits en Nurseries Ltd, Israƫl met gekleurde abrikozen. Een kleurrijke nieuwe lijn van zoete en smaakvolle abrikozen met verschillende soorten vruchtvlees en schil.

- Elbe-Obst Fruchtverarbeitung mbH, Duitsland met Apfel Schiffchen. Dit zijn gedroogde appelschijfjes geproduceerd met behulp van nieuwe technieken om de knapperigheid te behouden en bruining te voorkomen.

- GreenWatt SA, Belgiƫ met een on-site biogasinstallatie, waardoor organisch afval wordt omgezet in energie. Kleinschalige kostenbesparende installaties die geschikt zijn voor verwerkingsbedrijven, groothandelsmarkten en verpakkingsbedrijven.

- Sofruileg, Frankrijk met Nergi. Dit zijn zoete kiwibessen met groen vruchtvlees en een gladden dunne eetbare schil.

- Staay Food Group, Nederland met 'City-farming'. Een productieconcept voor stedelijke locaties met behulp van LED-verlichting om zaailingen te laten groeien onder veilige en gecontroleerde omstandigheden.

- Tozer Seeds Ltd, UK met 'Flower Sprout'. Een nieuwe kleine groente met groene en paarse bladeren, een kruising tussen spruitjes en boerenkool.

De jaarlijkse Fruit Logistica Innovation Award wordt uitgereikt voor uitmuntende innovaties in de AGF-sector en de dienstensector door Messe Berlin en Fruchthandel Magazine. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot de belangrijkste prijs in de internationale AGF-handel.

Deze genomineerde innovaties zullen tijdens de Fruit Logistica in Berlijn tentoongesteld worden in een speciale ruimte. Tijdens de eerste twee dagen zullen bezoekers kunnen stemmen voor de beste innnovatie van het jaar. De FLIA 2013 zal worden toegekend aan het winnende product tijdens een speciale prijsuitreiking op vrijdag 8 februari.