Na vondst in wilde natuur volgde proef in kassen Koppert Cress

"We ontdekten deze micro-komkommers in de bergen van Zuid-Amerika"

“We zijn altijd op zoek naar bijzondere groenten- en fruitrassen waarvan we denken dat koks er wel wat mee kunnen," zegt Nicolas Mazard van Flavour Fields. "Zo kwamen we een paar jaar geleden piepkleine 'watermeloenen' tegen in Zuid-Amerika. Eigenlijk behoort deze fruitsoort tot de komkommerfamilie en zo smaakt hij ook maar hij heeft het uiterlijk van een watermeloen. Het fruit is iets kleiner dan een kumquat," zegt Mazard. 


Wij hebben ze populair gemaakt
“We vonden ze wel interessant en ons R&D-team bij Koppert Cress in Nederland startte daarom met een proef om het fruit in kassen te telen. We wisten echter nog niet wat we ermee wilden doen," geeft Mazard toe. "In onze sector is het volgen van trends van levensbelang maar soms moet je ook zelf een trend zetten. Dit gold ook voor de Pepquiños. Mensen kenden ze niet maar wij hebben ervoor gezorgd dat ze populair weren. Koks gebruiken ze om gerechten mee te garneren. De Pepquiños worden doorgaans rauw en gesneden gegeten maar sommige chefs maken ze in en presenteren ze als een soort augurken."

Pepquiños zijn echter niet nieuw maar een oude soort die al eeuwenlang in Zuid-Amerika voorkomt. "Het is een kwestie van de juiste contacten hebben om aan zaad te komen," vervolgt Mazard. Het merendeel van de Pepquiños wordt aan de Oostkust en in de regio New York afgezet, waar de kassen van Flavour Fields gevestigd zijn. Het bedrijf levert het product echter van Montreal tot aan Miami en Denver. 


Overkoepelende merknaam
Een paar maanden geleden heeft Flavour Fields een overkoepelende merknaam voor haar micro-groentebedrijf, Koppert Cress USA geïntroduceerd. Naast de eetbare bloemen en micro-groenten van Koppert zal Flavour Fields ook een exclusieve lijn verfijnde zouten en specerijen van over de hele wereld op de markt brengen onder de naam Lafayette Spices, evenals een thuiskweekset voor microgroenten van het bedrijf Grown. 

 

Voor meer informatie:
Nicolas Mazard
Flavour Fields
Tel: (+1) 631 779-3640
nmazard@flavourfields.com
www.flavourfields.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven