Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ABZ presenteert Summer Breeze Snow

"Sier en smaak in één"

Tholen - Volgende week presenteert ABZ Seeds, tijdens de Aalsmeer Trade Fair, een nieuwe aardbeien-sierplant genaamd Summer Breeze Snow. Samen met de Summer Breeze Rose vormt deze nieuweling een mooie kleurencombinatie. Bij de Summer Breeze serie wordt er niet alléén ingezet op de hele zomer door eten van aardbeien, maar ook op het genieten van een mooi bloeiende plant. Met de serie speelt het veredelingsbedrijf uit Andijk in op de trend van doordragende aardbei rassen voor Home Gardening.  

Sierwaarde
Met de Summer Breeze serie bedient ABZ Seeds consumenten die op zoek zijn naar mooie patioplanten. De planten worden verkocht in zowel bloemenzaken als tuincentra. “Intensief contact met telers en handelaren leert ons dat de sierwaarde van de aardbeiplanten steeds belangrijker wordt. De plant moet een echte blikvanger op je terras zijn”, vertelt Gé Bentvelsen. “Mensen geven liever meer geld uit aan enkele indrukwekkende eyecatchers in plaats van meerdere goedkope, kleinere planten. Het oog wil wat en dat mag nu gewoon wat grootser en intenser.”

Telen uit zaad
ABZ Seeds produceert de aardbeienplanten, zoals de naam doet vermoeden, uit zaad. Dat geeft volgens Gé allerlei voordelen, die in de markt nog niet zo bekend zijn. “Je begint met planten die helemaal vrij zijn van plantenziektes. Dat maakt het goed mogelijk om te telen zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen mits je op de juiste manier teelt natuurlijk. Het gros van de aardbeienplanten wordt nog geproduceerd uit moerplanten. Wij willen graag meer mensen bekend maken met de voordelen van het telen uit zaad.”

Meer weten over de voordelen van telen uit zaad en de nieuwste aardbeien-sierplant Summer Breeze Snow met eigen ogen zien? Kom dan ook naar onze stand (22.24) op Trade Fair Aalsmeer.

Voor meer informatie:
ABZ Seeds
www.abz-strawberry.nl
[email protected]  
+31 (0)228 515 280