Opening nieuwe gezamenlijke indoor farm in New Michigan

Gordon Food Service en Square Roots, een Amerikaanse urban indoor farm, hebben eind september de opening van het eerst gezamenlijke teeltbedrijf van hun partnerschap gevierd op de campus van het hoofdkantoor van Gordon Food Service in Wyoming (Michigan). Naast leidinggevenden en personeel van beide bedrijven, waren er onder meer klanten en lokale, provinciale en federale overheidsfunctionarissen aanwezig. Deelnemers kwamen meer te weten over de faciliteit, inclusief een rondleiding door de activiteiten van de indoor farm.

Rich Wolowski, president en CEO van Gordon Food Service: “We bouwen interessante relaties op met veranderingsmanagers die helpen bij hervorming van de manier waarop voedsel wordt geteeld, bereid en geserveerd - en Square Roots is een goed voorbeeld van een vooraanstaande manier van denken en door technologiegedreven nieuwe oplossingen. We weten dat het absoluut noodzakelijk is dat we vandaag de dag deelnemen aan de toekomst om ervoor te zorgen dat we morgen relevant zijn en dit is een model dat kan bijdragen aan een revolutie in onze voedselsystemen. En het is mooi dat we het concept in onze eigen achtertuin kunnen bewijzen."

De modulaire indoor farm is gelegen op minder dan twee hectare van het hoofdkantoor van Gordon Food Service en was vrijwel onmiddellijk in productie na de voltooiing van de bouw eerder deze maand. De tien aan de cloud gekoppelde teeltinstallaties zullen met behulp van digitaal gestuurde hydrocultuur en LED-verlichtingssystemen naar verwachting meer dan 22.500 kg kruiden en groenten per jaar produceren, of ruwweg de equivalente productie van een traditionele teeltbedrijf met een omvang van 20 hectare. Square Roots zegt dat de producten niet-GMO en pesticidevrij zijn, en het hele jaar door geoogst zullen worden. De eerste gewassen zijn basilicum, bieslook en munt. De kruiden worden verkocht aan lokale foodservice klanten in Grand Rapids en in Michigan, Noord-Indiana en Ohio.

De bedrijven merkten op dat deze eerste teeltinstallatie als een sjabloon dient, met de ambitie om meer indoor farms te ontwikkelen naast of nabij de meer dan twee dozijn distributiecentra van Gordon Food Service in Canada en het oosten van de Verenigde Staten.

Tobias Peggs, medeoprichter en CEO van Square Roots: “Dit partnerschap weerspiegelt onze gedeelde inzet voor lokaal, echt voedsel en op een schaal die mensen en gemeenschappen in Noord-Amerika ten dienste staat. Maar Square Roots' missie is ook om de volgende generatie leiders in de stadslandbouw te ondersteunen. Met ons Next-Gen Farmer Training Program leiden we toekomstige telers op in alle aspecten van lokale voedselsystemen - van zaad tot schap. En met elk nieuwe Square Roots teeltbedrijf opent het Next-Gen Farmer Training Program deuren voor meer jonge mensen om een ​​mooie carrière in de landbouwsector te beginnen.”

Het nieuwe teeltbedrijf wordt onderhouden door een groep Next-Gen Farmers die door Square Roots is geselecteerd als onderdeel van hun Next-Gen Farmer Training Program, wat op duizenden aanvragen kon rekenen. De helft van het team uit Michigan komt uit de staat, anderen komen uit Texas en New York.

Wolowski verklaarde: “We zijn verheugd om de eerste grootschalige foodservice distributeur te zijn die een urban farm huisvest, met de mogelijkheid om het hele jaar door verse, lokale producten aan onze klanten te kunnen leveren. Het is een belangrijk voorbeeld van ons streven naar innovatie om onze foodservice klanten en de klanten van onze klanten beter van dienst te kunnen zijn en tegelijkertijd te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar vers, voedzaam en lokaal voedsel."

Voor meer informatie:
Christa Montano
Square Roots
Ph: +1 (862) 251 1529
christa@squarerootsgrow.com
www.squarerootsgrow.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven