Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met SDE+ komt aardwarmte Maasdijk weer stapje dichterbij

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft SDE+-subsidie toegekend aan het aardwarmteproject aan de Lange Kruisweg in Maasdijk. Het verkrijgen van de subsidie is een belangrijk onderdeel in de verdere ontwikkeling van dit project volgens Energie Transitie Partners. De realisatie komt weer een stap dichterbij, nadat onlangs al de gemeente Westland een positief signaal afgaf door in te stemmen met het project.

Het aardwarmteproject wordt nu verder ingericht en uitgewerkt in samenwerking met de betrokken glastuinbouwondernemers en warmtecoöperatie Maasdijk. Er wordt onderzocht hoeveel warmte hier in potentie kan worden gewonnen en hoe deze het beste verdeeld kan worden. Daarnaast wordt de indeling van de locatie onderzocht. Wanneer de ontwikkeling succesvol verloopt, starten de eerste werkzaamheden op deze locatie naar verwachting op z’n vroegst in de zomer van 2020.

Warmtecoöperatie Maasdijk
Glastuinbouwondernemers uit het gebied Maasdijk en ’s-Gravenzande (omgeving Groeneweg) kunnen zich nog steeds aansluiten bij de warmtecoöperatie Maasdijk. Energie Transitie Partners ondersteunt de warmtecoöperatie onder andere bij financiering, techniek en ontwerp van het warmtenet.

Voor meer informatie:
Energie Transitie Partners
www.etp-westland.nl 

Publicatiedatum: