Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oprichtingsvergadering warmtecoöperatie in september

Aardwarmteproject in Maasdijk kan door

Onlangs heeft het college van B&W van de gemeente Westland ingestemd met een aardwarmteproject op de locatie Lange Kruisweg 24 in Maasdijk. Het besluit was nodig omdat de locatie in een gebied ligt dat voor herstructurering is aangewezen. Het project wordt ontwikkeld door Energie Transitie Partners (ETP) in nauwe samenwerking met de glastuinbouwbedrijven in Maasdijk en ’s-Gravenzande (omgeving Groeneweg).

Organisatie glastuinbouwondernemers Maasdijk
Samen met de glastuinbouwondernemers uit Maasdijk wordt toegewerkt naar de oprichting van warmtecoöperatie Maasdijk. ETP werkt via de warmtecoöperatie samen met de aangesloten bedrijven. Naar verwachting wordt in september een oprichtingsvergadering georganiseerd waarna de warmtecoöperatie officieel opgericht wordt.

Frank Barendse van warmtecoöperatie Maasdijk roept glastuinbouwbedrijven op om zich nu nog aan te sluiten: “De ontwikkelingen op het gebied van duurzame warmte gaan snel en overstijgen vaak het individuele tuinbouwbedrijf. Daarom zien wij samenwerken als een noodzakelijke en logische stap. Glastuinbouwondernemers uit het gebied  Maasdijk en ’s-Gravenzande (omgeving Groeneweg) kunnen zich ook nog steeds aansluiten bij de warmtecoöperatie." 

Voor meer informatie:
Energie Transitie Partners
www.etp-westland.nl 

 

Publicatiedatum: