Britse teler bespaart op energiekosten met een WKK

"Energie terugleveren op het net leverde al ruim drie ton op"

Een WKK kan dankzij een slimme verbinding met het elektriciteitsnet een lucratieve investering worden. In de onderstaande video legt David Schellingerhout van Glen Avon Growers in Yorkshire uit hoe hun WKK het afgelopen decennium meer dan € 330.000 heeft opgeleverd.

Glen Avon Growers kocht de WKK in de vroege 00's en werkt sinds 2011 met Flexitricity. Dankzij de installatie van een buitenstation in de machinekamer kunnen ze de flexibele capaciteit van de WKK aan het nationale net aanbieden.

“Van begin maart tot eind oktober hebben we één motor nodig die 12 uur per dag, zeven dagen per week uitsluitend draait voor de productie van CO2. Buiten die tijden en met de andere motor die we afgezien van januari en februari niet langer voor warmte nodig hadden, was er een mogelijkheid om de inkomsten uit die motoren te maximaliseren."

Het bedrijf teelt op 8 hectare komkommers en 8 hectare tomaten. "Ongeveer een derde van onze kosten bestaat uit energiekosten, dus daar besteden we veel aandacht aan", zegt Schellingerhout. “Alles wat we kunnen doen om onze energiekosten laag te houden, zullen we onderzoeken. Onze klanten willen de goedkoopste producten. Ze vinden het fijn dat het Britse producten te zijn, maar we moeten ook concurrerend zijn."

Voor meer informatie:
Flexitricity
+44 (0)131 221 8100 
info@flexitricity.com
www.flexitricity.com

Glen Avon Growers
www.growcoltd.co.uk/members/glen-avon-growers-ltd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven