Contracten getekend, oplevering gepland eerste kwartaal 2020

WUR gaat daglichtloos telen

Vorige week dinsdag 2 juli tekende een consortium van Light4Food, Maurice Kassenbouw, Signify en Ridder het contract voor de realisatie van een nieuwe onderzoeksfaciliteit op de locatie van de Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen van Wageningen Universiteit & Research in Bleiswijk.

Vertical Farming in de glastuinbouw
In een nieuwe hal aan de Violierenweg 1 komen vier luchtdichte cellen met teeltsystemen voor hoog opgaande gewassen en meerlagenteelt van laagblijvende gewassen (potplanten, uitgangsmateriaal, bladgroenten etc.). Om de gewasreacties ook te kunnen volgen onder extreme condities, is gekozen voor zeer hoge lichtniveaus tussen 1000 en 1500µmol PAR. Een deel van de cellen worden uitgevoerd met dynamisch regelbare LED-belichting om zowel de effecten van het lichtniveau als het lichtspectrum te kunnen onderzoeken.

Via een uitgebreid meet- en regelsysteem worden de fotosynthese, de water- en nutriëntenopname van het gehele gewas meetbaar gemaakt waarbij verschillende voedingsoplossingen onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangeboden. Ook de volledige energiebalans van de cellen kan worden gevolgd door intensieve energie en klimaat monitoring.

De oplevering van deze faciliteit staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

Bron: Wageningen University & Research


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.