aardbeien-, frambozen- en aspergeplanten

Van den Elzen Plants koopt 43 hectare op glastuinbouwgebied Siberië

Van den Elzen Plants, producent van aardbeien-, frambozen- en aspergeplanten, kocht onlangs een perceel van circa 43 hectare op glastuinbouwgebied Siberië. De helft van de oppervlakte is voorlopig bestemd voor de buitenteelt van frambozenplanten. De andere helft is ingericht voor glastuinbouw, bedrijfsgebouwen, koeling en huisvesting. "Siberië biedt met de ruimte en grootschaligheid goede groeimogelijkheden voor Van den Elzen", zegt directeur Frank Coppens.

Ruimte voor groei
De aantrekkende markt voor aardbeien- en frambozenplanten was voor de leiding van Van den Elzen Plants enkele jaren geleden het sein om uit te breiden. "En dan niet door her en der een kasje te kopen”, zegt Coppens, "maar door gericht te zoeken naar een toekomstgericht glastuinbouwgebied waar we echt uit de voeten kunnen. Die ruimte en grootschaligheid hebben we op Siberië gevonden. Onze eerste actie is de aanleg van een frambozenveld. Daarnaast wordt al gewerkt aan de verdere inrichting van onze nieuwe locatie. Wij kunnen ons in dat kader prima vinden in de slogan Ruimte voor groei, die Siberië voert. Hier kunnen wij onze wensen voor de toekomst verwezenlijken.”

Ook directeur Arnaud van der Eijk van Wayland Developments is te spreken over de komst van Van den Elzen Plants naar Siberië. "Het is goed te zien dat ambitieuze bedrijven als Van den Elzen Plants durven te investeren in de toekomst. En het was van onze kant een goede keuze om in te zetten op de komst van telers van zachtfruit naar Siberië. De kavel waar Van den Elzen Plants zich nu heeft gevestigd, is tot nu toe het grootste perceel van het hele gebied. Dankzij deze overeenkomst komt de uitbreiding naar Siberië West een flinke stap dichterbij.”

Voor meer informatie:

Van den Elzen Plants
+31 (0)413 - 216 200
info@vandenelzenplants.com 
www.vandenelzenplants.com 

 

Arnaud van der Eijk
Wayland Developments
T 010-5210881
avandereijk@wayland.nl 
www.waylanddevelopments.nl  

www.glastuinbouwsiberie.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven