Mogelijk 2 tomatenbedrijven besmet

Geruchten over ToBRFV-virus in Nederland nog niet officieel bevestigd

Tholen - Officieel wordt het door de diverse betrokken instanties niet bevestigd, maar geruchten gaan dat er inmiddels ook in Nederland ToBRFV op twee tomatenbedrijven is aangetroffen. Bij een bedrijf in het Westland en Middenmeer zouden verdachte symptomen aangetroffen zijn. Uiteraard gaat dat nieuws nu als een lopend vuurtje rond, zeker bij telers die het virus graag buiten de deur houden. Naast de in deze tijd van het jaar gebruikelijke vraag 'Plukkie al?' werd ook de tekst 'ramen en deuren dicht' al gehoord.

Eerder bereikten verontrustende berichten uit andere (Europese) landen telers al. Ongetwijfeld wordt nu door de betrokken instanties, grotendeels verenigd in TuinbouwAlert, druk overleg gevoerd over de nieuwste geruchten en eventuele maatregelen. GroentenFruit Huis verwijst daarbij door naar Glastuinbouw Nederland, maar beide partijen willen (en kunnen?) nog niets bevestigen. 

Aan een specifiek hygiëneprotocol tegen ToBRFV wordt ondertussen volop gewerkt, terwijl onder meer Groen Agro Control en Naktuinbouw de mogelijkheid bieden om bij symptomen uitsluitsel te geven.

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven