Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mogelijk 2 tomatenbedrijven besmet

Geruchten over ToBRFV-virus in Nederland nog niet officieel bevestigd

Tholen - Officieel wordt het door de diverse betrokken instanties niet bevestigd, maar geruchten gaan dat er inmiddels ook in Nederland ToBRFV op twee tomatenbedrijven is aangetroffen. Bij een bedrijf in het Westland en Middenmeer zouden verdachte symptomen aangetroffen zijn. Uiteraard gaat dat nieuws nu als een lopend vuurtje rond, zeker bij telers die het virus graag buiten de deur houden. Naast de in deze tijd van het jaar gebruikelijke vraag 'Plukkie al?' werd ook de tekst 'ramen en deuren dicht' al gehoord.

Eerder bereikten verontrustende berichten uit andere (Europese) landen telers al. Ongetwijfeld wordt nu door de betrokken instanties, grotendeels verenigd in TuinbouwAlert, druk overleg gevoerd over de nieuwste geruchten en eventuele maatregelen. GroentenFruit Huis verwijst daarbij door naar Glastuinbouw Nederland, maar beide partijen willen (en kunnen?) nog niets bevestigen. 

Aan een specifiek hygiƫneprotocol tegen ToBRFV wordt ondertussen volop gewerkt, terwijl onder meer Groen Agro Control en Naktuinbouw de mogelijkheid bieden om bij symptomen uitsluitsel te geven.