Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Touw-clip-combinaties bekeken in teelt en voor compostering

In een serreproef bij tomaat in de winter van 2022-2023 is bij Proefcentrum Hoogstraten een vergelijkend onderzoek uitgevoerd tussen twee touw-clip-combinaties. Het ras was Marinice, geteeld in een belichte afdeling en opgeplant in september.

Het gebruik van viscose versus polypropyleen touwen en metalen versus plastic clipsen is vergeleken in het kader van het project Cmartlife actie C12.1. In totaal zijn vier objecten bekeken met telkens een combinatie van één type touw met één type clips.

Uit deze proef kwamen enkele interessante zaken naar boven zoals de verhoogde arbeidsefficiëntie van de metalen clipsen en de goede sterkte van de bio-touwen. De onderzoekers ontraden allen de combinatie van metalen clips en een redelijk dun bio-touw in de tomatenteelt.

Als sluitstuk van C12.1 presenteren Vlaco en OVAM diverse infographics die een samenvatting bieden om meer serreloof professioneel gecomposteerd te krijgen in Vlaanderen.Bron: Proefcentrum Hoogstraten

Publicatiedatum: