Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste aardbeien geoogst van plantgoed opgekweekt in gesloten meerlagenteelt

Traditioneel gebeurt de opkweek van aardbeiplantgoed in de openlucht. Die opkweek is sterk seizoensafhankelijk waardoor er sterke pieken en dalen zijn in de arbeidsplanning van een aardbeiteler. Binnen het PlantGoed-project onderzoekt Inagro of het mogelijk is jaarrond plantgoed- en zachtfruitproductie te realiseren door het plantgoed op te kweken in een gesloten teeltsysteem.Vorig najaar startte Inagro in de Urban Crop Solutions meerlagenteeltcontainer met het opkweken van aardbeiplantgoed van het ras Sonsation. Diverse belichtings- en bemestingsregimes met onder andere verrood werden getest om de effecten op de morfologie van de plant en de ontwikkeling van de bloemknoppen te onderzoeken. 11 januari plantte het onderzoekscentrum het plantgoed uit in hun serres.Eerste aardbeien geoogst
In de afgelopen weken (eerste pluk op 28 maart 2024) heeft het onderzoekscentrum de eerste heerlijke aardbeien kunnen oogsten. De komende periode wordt verder onderzoek verricht naar de plantontwikkeling en het productiepotentieel.

Voor meer informatie:
Inagro
Ieperseweg 87
8800 Rumbeke-Beitem
Tel: 051 27 32 00
[email protected]
www.inagro.be

Publicatiedatum: