nieuwe nanobellengenerator gebruikt bij Revol Greens

Pythium in water beheren en tegelijkertijd de groei van planten bevorderen

Moleaer breidt zijn productlijn uit met de nieuwe nanobellengenerator van Bloom. De speciaal voor de tuinbouw ontwikkelde Bloom, waarvoor patent is aangevraagd, ontsluit het volledige potentieel van zuurstof om de productie van gewassen te verbeteren.

De Bloom produceert triljoenen geladen nanobellen, ~80 nm groot, waarbij de zuurstof met meer dan 90% rendement wordt opgelost. De nanobellen van Moleaer blijven na verzadiging in suspensie, waardoor een reserve aan beschikbare zuurstof in het water ontstaat. Zuurstofnanobellen in combinatie met verhoogde opgeloste zuurstof (DO) verbeteren de waterkwaliteit, verhogen de opname van voedingsstoffen en verminderen ziekten. De nanobellentechnologie van Moleaer is geïnstalleerd in meer dan 40 kassen en heeft de consequent kortere teelttijden en hogere gewasopbrengsten opgeleverd.

De eenvoudig te installeren Bloom is speciaal ontwikkeld voor kassen en is beschikbaar in stroomsnelheden van 25, 50 en 150 gallon per minuut. Een meer geavanceerde versie, de Bloom IQ, is voorzien van een geïntegreerde sensor voor de bewaking van opgeloste zuurstof en een slimme controller voor programmeerbaar beheer en integratie met klimaatbeheersingssystemen.

"Wij zijn erg blij met de resultaten in de kas van Revol Green sinds het installeren van het Moleaer-systeem," zegt Steve Amundson, hoofdteler en vroege voorstander van de nanobellen technologie van Moleaer. "De capaciteit van het systeem om pythium in water te helpen beheren terwijl het tegelijkertijd de plantgroei bevordert, is essentieel voor onze basislijn. De 12% verbetering van onze oogstopbrengst was zeer verrassend. Deze technologie heeft ons laten zien dat het moet en zal worden gestandaardiseerd in onze huidige faciliteit en in de uitbreiding van 3 hectare die we dit jaar doen."


Moleaer-producten bij de tentoonstelling van vorig jaar

"Door de snelle adoptie van onze technologie binnen de tuinbouwmarkt en de waarde die het creëert, werd het duidelijk dat we een nanobellen oplossing moesten ontwikkelen die is afgestemd op de behoeften van telers," aldus Warren Russell, Chief Commercial Officer bij Moleaer. "De Bloom is speciaal ontworpen voor commerciële kassen en we zijn er trots op dat we tuinbouwers over de hele wereld helpen om gewassen efficiënter en kosteneffectiever te telen met behulp van onze geavanceerde nanobellentechnologie."

Voor meer informatie:
www.moleaer.com/products/bloom


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven