Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Royal Berry gaat Mini-air gebruiken op 10 hectare

Twee weken eerder oogsten met opvolger van bekende aardbeientunnels

Royal Berry, de grootste aardbeienkweker van Gelderland, werkt in het kassengebied NEXTgarden aan de mini-air. Royal Berry is de eerste kweker in Nederland die dit systeem gaat realiseren. Het nieuwe systeem is de opvolger van de al bekende aardbeientunnels.

Met behulp van dit nieuwe systeem kunnen de ‘tunnel aardbeien’ twee weken eerder worden geoogst. Het gaat om drie stellingen voor aardbeien naast elkaar in één tunnel. De kap van deze tunnel kan automatisch geopend worden. Met het technische advies van leverancier Meteor Systems wordt het systeem in eigen beheer gebouwd door Royal Berry. 

Het mini-aircomplex zal tien hectare in beslag nemen in Bemmel. Per 1 maart zal het nieuwe systeem in gebruik genomen worden. De voorspelling is dat de eerste aardbeien een maand later geoogst kunnen worden. Met deze nieuwe toevoeging zal Royal Berry 36 hectare aan aardbeien bezitten. Zij bezitten dan 18 hectare aardbeien onder glas, 8 hectare aardbeien in stellingen en 10 hectare aardbeien in het nieuwe mini-airsysteem.  

Bron: Nextgarden

Publicatiedatum: