Reichenspurner Hof

Duitse teler breidt uit met 16 hectare kas

Tholen - In het Zuid-Duitse Obergarchin werd afgelopen zomer een nieuw project uit de grond gestampt. Reichenspurner Hof breidde op vraag van een grote retailer uit met 16 hectare bedekte teelt. Het bedrijf dat zich vanouds vooral richt op vollegrondsgroenten gaat nu ook onder glas aan de slag met tomaten, paprika’s en aardbeien.

Vier compartimenten
Trintech werd ingeschakeld om de watertechnische en elektrotechnische installatie te ontwerpen, te leveren en te installeren. Sales- en marketingmanager Gaston Pauwels: “De kas is verdeeld in vier delen. Paprika, belichte tomaten, een deel onbelichte tomaten en een aantal kleinere afdelingen met aardbeien. Voor alle compartimenten hebben we een eigen druppelunit (ProfiMIX) geïnstalleerd die de watervoorziening regelen. Er is een recirculatiesysteem en het klimaat wordt bestuurd met een Hoogendoorn klimaatcomputer.”

Vlug project
Alle type units die bij Reichenspurner Hof aan bod komen, werden door Trintech zelf ontworpen, gebouwd en geïnstalleerd. Desondanks is het proces is snel verlopen, merkt Gaston tevreden op. “We begonnen in mei en half augustus was het compartiment met aardbeien afgerond. Onlangs is het laatste deel van de paprika’s en onbelichte tomatenteelt in bedrijf gegaan.”

Een kleine impressie van het project

Snelle service
Het was voor Trintech niet de eerste keer dat zij in Zuid-Duitsland aan de slag gingen. Met Andos Industriegüter als partner wordt het Nederlandse bedrijf vaker ingeschakeld in de regio Beieren. “AnDos assisteert met het installeren en biedt de eerstelijns service voor onze klanten. Hierdoor hebben we zeer korte aanrijtijden.”

Topjaar
Niet alleen op het project bij Reichenspurner Hof kijkt Gaston tevreden terug. Ook het afgelopen jaar wordt naar tevredenheid afgesloten. "Voor Trintech was 2018 een topjaar! We hebben gewerkt aan vele mooie projecten, er waren veel nieuwe innovaties en ons team is hard gegroeid. We gaan dit voortzetten in 2019. Tussen 22 december 2018 en 1 januari 2019 is ons bedrijf even dicht, maar natuurlijk zijn wij wel bereikbaar voor dringende storingen. Iedereen die met ons heeft gewerkt aan dit goede jaar, willen we bedanken en we wensen u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar", besluit Gaston.

Voor meer informatie:
Trintech 
(0481) 42 18 67
info@trintech.nl
www.trintech.nl


Reichenspurner Hof
+49 08633 50500 11
tuessling@reichenspurner-hof.de
www.reichenspurner-hof.de


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven