Tholen - Met zo'n veertien man sterk staat de perishables afdeling van KGH Customs Services in Barendrecht de Nederlandse AGF-handel terzijde bij de douane-afhandeling. "We zijn een onafhankelijke partner voor logistieke dienstverleners, importeurs en verladers voor het vereenvoudigen en standaardiseren van de import-, export- en transit-processen, het aanvragen van keuringen bij de nVWA én voor het beperken van risico en aansprakelijkheid via fiscale vertegenwoordiging", vertelt operations manager Rémon Klootwijk.

Al sinds de beginjaren van deze eeuw maakt KGH gebruik van het douanesoftwarepakket van Softpak uit Ridderkerk. "Wij bieden geïntegreerde logistieke oplossing aan voor havengerelateerde bedrijven zoals rederijen , logistieke dienstverleners (WMS), expediteurs, inclusief de douane-afhandeling. Onze douane-software CDS (Customs Declaration System) is ontwikkeld om invoer, uitvoer en transitaangiftes elektronisch te versturen naar de Nederlandse of Belgische douane", vertelt sales manager Geerten Verbeet.

Twee jaar terug implementeerde Softpak de nieuwste douanesoftware bij KGH. "Ik denk dat we alle toepassingen die Softpak aanbiedt, wel gebruiken. Maar het meest intensief wordt wel gewerkt met Client Export voor het automatisch opmaken en afhandelen van exportcertificaten en exportverklaringen ", vertelt IT-manager Ronald van Deest van KGH. Als grootste voordeel van het systeem ziet hij dat de mensen die de aangiftes doen vanuit één scherm kunnen werken. "Dat vinden we een grote pré ten opzichte van de cloud-based systemen. Alle data zijn in één systeem te benaderen, zo hebben we geen applicatie van het KCB meer nodig. Deze applicatie dekt alles af, ideaal voor de declarant!"

Daarbij noemt Rémon ook het gebruiksgemak van de Softpak-software als een groot voordeel. "In de perishables gaat het om kwaliteit en snelheid. CDS verstuurt de invoer en uitvoer aangiftes elektronisch naar de nVWA en het AanGifte Systeem (AGS) van de Nederlandse douane. Als een keuring afgehandeld is, stuurt het systeem automatisch een mailtje naar de klant en ook sluit de software perfect aan op de bestaande terminalsystemen. Daarbij is het in de Softpak-software heel makkelijk om templates te maken voor veelvoorkomende situaties. Ook is het erg up to date. Zo wordt het codeboek van het KCB en de douane dagelijks bijgewerkt."

"Ook is het voordeel van Softpak dat er makkelijk data uit het systeem van derden kan worden geïmporteerd", voegt Geerten Verbeet toe. "Daarbij is het nog goed om te melden dat klanten bij ons het gebruiksrecht kopen, maar niet per transactie betalen. Al met al bieden we een gebruiksvriendelijk alternatief voor een sterk tarief!"

Voor meer informatie:
KGH Customs Service
Zuideinde 65-67
Barendrecht
remon.klootwijk@kghcustoms.com
www.kghcustoms.com/nl

Softpak
Ridderhaven 40
Ridderkerk
geerten.verbeet@softpak.nl
www.softpak.nl