Toenemende last van traceerbaarheid vergemakkelijkt met Consus systeem

Kleinere groenten-, fruit- en bloementelers, die nog steeds op papier gebaseerde systemen gebruiken, hebben het moeilijk om aan de steeds toenemende eisen van retailers naar kwaliteitsgarantie en traceerbaarheid tegemoet te komen.

Consus Fresh Solutions uit het Britse Bourne heeft een op software gebaseerd systeem ontwikkeld waarmee de last van controles verminderd en productiviteit verbeterd kan worden. 

Derek Thompson van Consus: “Om hieraan te voldoen, hebben sommigen hun QA teams verdubbeld. Sommige instanties en retailers vragen om dezelfde informatie, maar dan in verschillende formats."

Consus heeft een papierloos systeem ontwikkeld. Het automatiseert de elementen van QA, belicht zaken over partijen en geeft gedetailleerd de kosten en winst per verpakking weer.

“Veel telers beschikken al over goede kwaliteitssystemen. Wij zagen de behoefte aan support door de informatie elektronisch te verzamelen en labels te maken met unieke barcodes, waarmee productkwaliteit en de transactiegeschiedenis van na de oogst tot de verzending getraceerd kunnen worden."

Consus ziet mogelijkheden om het supportniveau te verhogen en zal twee nieuwe modules van het product demonstreren:  gezichtsherkenning voor het managementteam en houdbaarheidsraming op de Agri-Tech East's REAP conferentie op 7 november.

Voor meer informatie;
Rachel Holdsworth
Tel: +44 (0)1954 202789
Email: rachel@holdsworth-associates.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.