Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AB Werkt deelt instructiefilmpjes over kasgroenteteelt

“Werven met bewegend beeld werkt beter dan platte vacaturetekst”

Tholen – Het is steeds moeilijker om mensen te vinden die in de kas willen werken. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Daarom ontwikkelde AB Werkt, uitzend-, detacherings-, payrollbureau én HR-adviseur voor Zuid-Nederland, instructiefilmpjes om toekomstige teeltmedewerkers wegwijs te maken in de teelt van tomaten, paprika’s, komkommers en aubergines. De filmpjes in het Nederlands, Engels en Pools waren in eerste instantie alleen voor intern gebruik, maar sinds kort zijn de filmpjes ook online beschikbaar voor wie maar wil.

Bekijk de andere filmpjes hier (paprikateeltinstructie, komkommerteeltinstructie en aubergineteeltinstructie).

Rens van Gils van AB Werkt legt uit dat de filmpjes gemaakt zijn voor klanten van AB Werkt om ze te helpen bij het opleiden van en zoeken naar potentiële nieuwe medewerkers in de glastuinbouwsector. Dit voorjaar ontvingen 72 klanten, waar AB Werkt medewerkers in dienst heeft, tuinbouwboekjes met daarbij een usb stick met daarop het filmpje. “Zo’n filmpje is dan een eerste stap op weg naar het onder de knie krijgen van de werkzaamheden in de kas. Bij aankomst in Nederland krijgen arbeidsmigranten daarnaast ook een welkomstpakket met daarin alle achtergrondinformatie die nodig is.”

Roemeens
De filmpjes zijn in meerdere talen beschikbaar, zowel in het Nederlands als ook in het Engels en Pools. “Bemiddelaars in het buitenland kunnen met deze filmpjes laten zien wat het werk in de kas inhoudt. Op het moment dat mensen vanuit het buitenland de stap maken naar Nederland, dan willen zij natuurlijk wel weten wat zij kunnen verwachten.”AB Werkt zet zich op verschillende manieren in om buitenlandse medewerkers te werven en te binden. “Daarbij zijn een goede samenwerking en service van groot belang. De filmpjes – die op dit moment breder gedeeld worden – dragen zeker positief bij aan de werving” Ook wordt onderzocht of de filmpjes doorvertaald kunnen worden naar andere talen, bijvoorbeeld Roemeens. “De economie in Polen trekt aan, dus kijken wij steeds breder dan alleen naar Polen. Nieuwe werknemers zijn meer dan welkom; het belang van arbeidsmigranten voor de Nederlandse economie neemt toe.”Voor meer informatie:
AB Werkt
www.ab-werkt.nl  
[email protected]