"Brancheopleiding op maat voor werknemers in de glastuinbouw"

Het werk in de sector glastuinbouw verandert. Bepaalde beroepen verdwijnen en er komen andere beroepen bij, die meer specialistische kennis vragen. Sociale partners in de sector glastuinbouw (werkgeversvertegenwoordigers LTO Glaskracht Nederland en Plantum, en werknemersvertegenwoordigers CNV Vakmensen en FNV) verwachten dat er de komende jaren meer vraag naar vakmensen komt. Ondertussen zien zij ook dat het aanbod aan vakmensen juist afneemt. Er is minder nieuwe instroom. En omdat iedereen langer door moet werken, verwachten ze ook dat werknemers vaker van beroep gaan veranderen.

‘Met een brancheopleiding kunnen we op al deze dingen inspelen,’ vertelt Anneke Postma. Zij is opleidingsmanager bij Kas groeit. Sociale partners hebben Kas groeit gevraagd om een brancheopleiding te ontwikkelen. ‘Een brancheopleiding is bijvoorbeeld een goede manier om zij-instromers op te leiden voor het vak. Of om huidige werknemers te helpen zich verder te ontwikkelen.’

Voor meer informatie:
Kas groeit
www.kasgroeit.nl
info@kasgroeit.nl 

 

Bron: LTO Glaskracht Nederland. Lees hier het volledige artikel in het online magazine van Stigas.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.