Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan opent nieuw dochterbedrijf in Brazilië

Groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan heeft in 2011 67 nieuwe medewerkers in Nederland direct een vaste contract aangeboden. Ook dit jaar starten nieuwe medewerkers standaard met een vast dienstverband. Hiermee gaat Rijk Zwaan in tegen de trend die de afgelopen dagen in de media werd beschreven. Op vrijdag 22 juni heeft Rijk Zwaan officieel haar nieuwe verkoopdochter in Brazilië geopend. De oprichting van Rijk Zwaan Brasil is voor het veredelingsbedrijf een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de sterk groeiende Zuid-Amerikaanse groentemarkt.



Rijk Zwaan is al ongeveer 15 jaar actief op de Braziliaanse markt. Dankzij de goede samenwerking met diverse lokale distributeurs, heeft het bedrijf al een significante marktpositie bereikt in de gewassen meloen, tomaat en sla. Met een nieuw, eigen dochterbedrijf wil Rijk Zwaan niet alleen voortbouwen op de huidige successen, maar ook gaan focussen op een aantal andere gewassen van Rijk Zwaan. Het management team van Rijk Zwaan Brasil wordt gevormd door Joop Vegter en Lionel Bardin. Naast het hoofdkantoor in Holambra (vlakbij São Paulo) beschikt het bedrijf over proefvelden in Holambra en Mossoró (Noordoost-Brazilië). Rijk Zwaan zal hier meerdere keren per jaar demodagen organiseren voor telers en business partners uit heel Zuid-Amerika.



van links naar rechts: Joop Vegter, Anton van Doornmalen (mede-eigenaar en adviseur Rijk Zwaan), Jan Omvlee (directeur Rijk Zwaan Export), Marco van Leeuwen en Lionel Bardin.


Meerwaarde

Managing director Marco van Leeuwen van Rijk Zwaan: “Met de oprichting van Rijk Zwaan Brasil en de opzet van een nieuw, ervaren en gemotiveerd team, zetten we een belangrijke stap in de uitbreiding van onze commerciële activiteiten in Zuid-Amerika. Dit continent en Brazilië in het bijzonder, ontwikkelt zich snel en biedt uitstekende mogelijkheden. We kijken er naar uit om vele nieuwe rassen te ontwikkelen, die meerwaarde bieden op gebied van onder meer resistenties, opbrengst, smaak en presentatie.”

De officiële opening vond plaats tijdens de Hortitec-beurs in Brazilië en werd bijgewoond door een groot aantal partners en relaties van Rijk Zwaan uit Brazilië en de rest van Zuid-Amerika. Velen van hen combineerden dit met een bezoek aan de demodagen in Holambra, die gelijktijdig met het evenement werden georganiseerd.

Publicatiedatum: