Niet veel AGF vindt z'n herkomst in de zee. Dat is verbazingwekkend gezien de enorme hoeveelheid aan schatten die de oceaan zou kunnen leveren. Dit wordt duidelijk wanneer je zoekt naar zeevoeding. Een bedrijf in Californië heeft een nieuwe lijn van dit soort voeding opgezet. Zeebonen zijn een nieuw product voor Pete's Living Greens. Het bedrijf teelt ze op water in kassen.

Corrie Hutchens van Pete's Living Greens: "Zeekraal komt uit de zee. Het zijn planten die in een zoute omgeving groeien, voornamelijk op stranden in het zand en in zoute moerassen. Pete's Living Greens zijn een uitzondering. We telen onze bonen in hydrocultuur. We voegen precies de juiste hoeveelheid zout aan het water toe om ervoor te zorgen dat onze bonen dezelfde zoute smaak hebben. Bij het oogsten laten we de wortels in tact om versheid en houdbaarheid van het product te garanderen."


Pete's Living Greens won de 2018 Food and Beverage Innovation award met de Salicornia

Goede manier om op smaak te brengen zonder extra zout toe te voegen
Pete's Living Greens zag een mogelijkheid om met dit unieke product voeding op smaak te brengen zonder extra zout toe te voegen. Volgens Hutchens past de natuurlijke zoute smaak van zeebonen goed bij veel gerechten en zijn chefs er al enthousiast over.

Hutchens beschrijft zeekraal als prehistorisch omdat ze geen bladeren hebben. "Rauw gegeten is het crunchy en erg zout. Met zeebonen kun je een zoute smaak aan bijna alle gerechten toevoegen. Ze zijn een goed alternatief voor zout en chefs gebruiken ze in visgerechten, salades en drankjes als Bloody Mary."Het hele jaar beschikbaar
Zeekraal waren in het verleden moeilijk te verkrijgen. Nu Pete's Living Greens ze op hydrocultuur teelt hoeven consumenten niet op een bepaald seizoen te wachten. "Onze Salicornia zeebonen en zeeasperges blijven 18 dagen houdbaar en zijn niet te zout en zijn het hele jaar verkrijgbaar."

Zeebonen hebben geen speciale behandeling nodig. Ze moeten alleen de koelkast in om ze vers te houden. Hutchens: "Ze kunnen niet tegen temperatuurwisselingen en veranderen van vorm, smaak en geur als ze buiten de koelkast bewaard worden."

Voor meer informatie:
Corrie Hutchens 
Pete's Living Greens
Tel: +1 (805) 684-4146
corrie@peteslivinggreens.com
www.peteslivinggreens.com