Oplossing voor groeiende vraag naar groentenrijst

De laatste jaren zijn de eet- en kookgewoonten veranderd. Gezonde voeding is aan een opmars bezig en dit betekent ook een hogere consumptie van groenten en fruit.


Bovendien wint ook het convenience segment steeds meer terrein. Een nieuwe trend die tijdens de PMA Fresh Summit volop in de belangstelling stond was de zogenaamde 'groentenrijst', die gemaakt wordt van fijn gesneden broccoli, bloemkool of wortel. 

Het product is gericht op gezondheidsbewuste consumenten en vegetariërs. Groentenrijst kan gebruikt worden ter vervanging van gewone rijst of als volledig nieuwe optie in hoofd- en bijgerechten. 


Groentenrijst komt ook tegemoet aan de consumentenvraag naar voedzame producten die tegelijk ook snel en eenvoudig te bereiden zijn. 

De KUJ V snijmachine van Kronen kan deze groeiende vraag ondersteunen en stelt verwerkers in staat om verschillende groenten in lange repen te snijden waarbij meerdere instellingen mogelijk zijn zoals 3 x 3 x 5 mm. 

We streven er voortdurend naar om om in te spelen op markttrends en onze klanten geschikte technische oplossingen te bieden die hen in staat stellen hun bedrijf succesvol uit te breiden. Door de KUJ V groentenrijstverwerking maken we de optimale productie van een veelbelovend nieuw groentenproduct mogelijk," legt Stephan Zillgith van Kronen uit. 

Prestaties van de KUJ V snijmachine:

De Kronen KUJ V snijmachine snijdt groenten, fruit en vis in plakken van 2 tot 12 mm, repen van 2 tot 20 mm en blokjes van 3 tot 20 mm:
  • De capaciteit varieert van 300 tot 3.000 kilo per uur, afhankelijk van het product en de snijdikte.
  • Hoogwaardige accessoires maken het mogelijk vlees te snijden en verbeteren de houdbaarheid van de producten
  • Zelfs kwetsbare producten (zoals uien, paprika's, champignons, tomaten, courgettes en bevroren producten) kunnen verwerkt worden. 
  • De standaard ingebouwde frequentieregelaar met 7 regelbare snelheden garandeert dat gevoelige producten zoals aardbeien en bieten voorzichtig worden gesneden. 
  • Naast grote blokjes appel, meloen, ham, vlees of groenten, kunnen er ook kleine blokjes van 3 x 3 mm (brunoise) worden gesneden en lange repen, bijvoorbeeld in het formaat 3 x 3 x 5 mm (groenterijst). 
  • Voor onder meer dips, sauzen en salades kan de KUJ V fijne reepjes met een dikte van 2 x 2 mm produceren.
Voor meer informatie:
Esther Müller
KRONEN GmbH
Tel: + 49 (0)7854 9646-161 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.