Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De mannen achter de Berg-buisrailwagen

"Die oranje kleur, die maakt het extra koninklijk"

Tholen - Wereldwijd rijden er duizenden BeNomic Star buisrailwagens van Berg rond. Hun klanten gebruiken deze in verschillende soorten kassen. De BeNomic Star is de bestverkochte buisrailwagen van Berg. Daar hoort een verhaal bij. Berg-collega's werken al jarenlang aan de ontwikkeling van de buisrailwagen. Het is hoog tijd om ze aan het woord te laten over hun 'koning' van Berg Hortimotive.


Jeroen Gerritse, Leo de Jong, Arie van Vliet, Willem Bongaards en Wouter van Leeuwen passeren de revue over hun aandeel rondom de Benomic Star van Berg.

Arie van den Berg en Leo de Jong

40 jaar
Dit jaar is Leo de Jong 40 jaar in dienst bij Berg. Samen met oprichter Arie van den Berg stond hij aan de wieg van de eerste elektronische buisrailwagen, de voorloper van de huidige BeNomic Star. Leo begon bij Berg als tuinder/monteur. 's Ochtends plukten ze eerst tomaten, want destijds was het nog niet zo druk met het maken van buisrailwagens. Arie en Leo hebben naar aanleiding van vragen uit de markt de buisrailwagen steeds verder doorontwikkeld, wat uiteindelijk de basis werd van de BeNomic Star. Deze wagen is voor hem de koning, omdat het een hele degelijke wagen is, die gemaakt wordt naar de wens van de klant. "En die oranje kleur, die maakt het extra koninklijk", vertelt Leo.

Buisrailwagen
Leo is nu technisch engineer bij Berg, waar hij met name de BeMatic spuitwagens en de BeMotion oogst- en transportoplossingen assembleert. Leo zijn kennis over de buisrailwagen wordt nog regelmatig geraadpleegd. Zijn collega's weten hem altijd wel te vinden. "Mijn bijdrage in de doorontwikkeling van de buisrailwagen zie ik in de evolutie van een buisrailwagen zonder opstap, naar een wagen met een veilingkist erop en van een handschaar naar een hydraulische schaar, tot de BeNomic Star zoals die nu is", vertelt een trotse Leo in onderstaande film. "Het is belangrijk om goed naar onze klanten te blijven luisteren." Leo denkt dat in de toekomst de knoppen op de machines verdwijnen en dat je met een app op je telefoon de verschillende machines, waaronder de buisrailwagen, bedient.

Jeroen Gerritse

Jeroen Gerritse begon bij Berg als scholier en loopt dus ook al een heel tijdje mee bij Berg. Hij houdt zich nu binnen Berg bezig met de doorontwikkeling van de BeNomic Star. Zijn allereerste functie was op de elektroafdeling, daar hielp hij mee met het maken van de allereerste buisrailwagens. Inmiddels werkt Jeroen ruim 32 jaar met heel veel plezier bij Berg en heeft hij de doorontwikkeling van zo'n beetje alle producten uit het portfolio wel meegemaakt. Dat maakt hem trots.

De ontwikkeling van de buisrailwagens bestaat min of meer uit drie fases. "We bedenken eerst het product, dan gaan we ontwerpen en ontwikkelen. Vervolgens maken we een berekening die altijd door een tweede, externe partij, wordt gecontroleerd. Tenslotte doen we zeer uitgebreide duurtesten op onze producten om te kijken of ze een leven lang mee kunnen", aldus Jeroen.

Voor meer informatie:
Berg Hortimotive
Burgemeester Crezéelaan 42a
2678 KZ De Lier
Tel: +31 (0)174 51 77 00
[email protected]
www.berghortimotive.com


R
oyal Brinkman
Woutersweg 10
2691 PR 's-Gravenzande
Tel: 0174 - 446 100
[email protected]
www.royalbrinkman.nl