Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse teler gebruikt elektrische oogstmachine

Een teler in Gisborne heeft onlangs een elektrische oogstmachine en twee zelfrijdende wagentjes geïntroduceerd in hun kas. Daarmee willen ze de CO2-uitstoot verminderen.

De nieuwe Hortech eco-slide elektrische oogstmachine en het Hortech wagentje zijn beide uniek in Nieuw-Zeeland. Ze zijn specifiek ontworpen voor LeaderBrand.

Algemeen manager Gordon McPhail: "LeaderBrand vindt het verminderen van uitstoot, brandstof en olie belangrijk. We zoeken altijd manieren die minder impact hebben op het milieu. De nieuwe machines zijn veiliger voor ons team, omdat ze elektrisch zijn en dus minder lawaai maken dan dieselmotoren. Minder lawaai zorgt ook voor betere communicatie in de kas."

"In de kas kunnen we goed testen of de elektrische apparatuur in ons bedrijf werkt. We hebben de faciliteit ontworpen met in gedachten dat we elektrische oogstmachines gaan gebruiken. We hebben de bedrading en de stopcontacten in de kas gebouwd voordat we de apparatuur gebruikten," vertelt hij.

"We kunnen de machines 's nachts opladen waardoor we ze overdag 12 uur lang kunnen gebruiken." Er zijn ontwikkelingen op het gebied van techniek in dit soort elektrische machines. Er is echter nog veel onderzoek nodig. Gordon vertelt dat het team hun kennis up-to-date houdt via sectorexperts. Het bedrijf heeft een EECA-subsidie ontvangen waarmee een deel van de kosten vergoed wordt.

Voor meer informatie:
LeaderBrand
346 Lytton Road, Gisborne
Tel.: (06) 867 6231
leaderbrand.co.nz

Publicatiedatum: