Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Howitec viert 25-jarig jubileum

1 maart was het een feit: Howitec bestond precies 25 jaar.

Begin 1992 had Joop Witteveen al 10 jaar verkoopervaring opgedaan in de wereld van netten bij de nettendivisie van Lankhorst Touwfabrieken in Sneek. In de eerste jaren vanuit de binnendienst gericht op visserij- en sportnetten. In de laatste jaren was hij vooral actief in netten voor de professionele tuinbouw (vogelwering, insectenwering, wind- en schaduwgazen etc.).



Kokos
Maar er kwam nog iets anders op zijn pad… er was in tuinbouwland namelijk een ontwikkeling gaande op het gebied van kokosvezels. Dit tropisch 'afvalproduct' bleek prima te kunnen worden gebruikt als een zgn. groeimedium (substraat) voor planten en gewassen. Een alternatief voor steenwol, potgrond of een toevoeging daaraan. Er lag een serieuze uitdaging… Howitec Trading BV was geboren. 1 maart 1992. De belangstelling van proefstations, kwekers en potgrondbedrijven was groot. Echter heeft een andere nieuwe activiteit van Howitec het uiteindelijk gewonnen…
 
Bloembollennetten
Gevraagd werd mee te werken aan de ontwikkeling van bloembollenteelt in kunststof netten. In nauwe samenwerking met onderzoekinstanties, proeftuinen, (plant- en oogst)machinebouwers en een nettenproducent in Duitsland heeft Howitec een speciaal net op de markt geïntroduceerd, waarin het mogelijk was om tulpenbollen te telen. In een paar jaar tijd van niets naar zo'n 5.000 hectare tulpenteelt in netten, destijds een waanzinnige ontwikkeling', aldus Joop Witteveen.

Uitbreiding
In maart 2000 kreeg Howitec de gelegenheid om de oorspronkelijke nettendivisie van Lankhorst, die inmiddels gevestigd was op de huidige locatie in Bolsward, in te lijven. Alles draaide vanaf dat moment om netten… dus werd ook de naam: Howitec Netting BV. De focus kwam te liggen op sportnetten, netten voor de professionele tuinbouw, de industrie en transport. Voor de retailmarkt heeft Howitec een assortiment netten en gazen in consumentenverpakking ontwikkeld ten behoeve van tuincentra en bouwmarkten.

Focus
De focus ligt hier nog steeds op. Howitec groeit na 25 jaar nog gestaag in verschillende markten in binnen- en buitenland. Joop: 'Als groothandelsbedrijf beschikken we over voldoende voorraad om onze klanten snel te kunnen leveren. Naar wens van de klant maken wij netten en gazen in ons eigen confectieatelier op maat.'

'Samen met mijn compagnon Anton Hulsegge ben ik oprecht trots op dit mooie bedrijf en op haar 13 enthousiaste en betrokken medewerkers. Wij zijn al onze relaties zeer erkentelijk voor het vertrouwen dat zij in ons hebben gesteld. En natuurlijk willen wij onze bestaande én nieuwe klanten graag laten zien waar we goed in zijn en streven we ernaar om ons steeds verder te ontwikkelen op het gebied van netten en gazen.

Voor meer informatie:
Howitec Netting
Hichtumerweg 25
8701 PG Bolsward
verkoop@howitec.nl
www.howitec.nl
Publicatiedatum: