Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eddy Corijn, Demargro:

"Grote prijsverschillen in aardbeien dit seizoen"

Tholen - Het aardbeienseizoen is zeer veranderlijk. Volumes wisselden door de weersomstandigheden bijna wekelijks en hierdoor schommelden de prijzen ook veel. Dit is eigenlijk het hele seizoen al het geval", vertelt Eddy Corijn van Demargro. "Binnen enkele dagen tijd kan de situatie totaal anders zijn met prijsverschillen van een euro tot zelfs 1,50. Zowel naar beneden als omhoog."

"We komen nu net uit een dure periode. Van juli tot eind augustus hebben we zeer hoger prijzen gekend. Daarna kwam er een terugval, maar sinds deze week trekt de markt weer aan." Demargo zet een deel af bij retailers en een ander deel bij groothandelsmarkten. "Het grootste deel gaat naar Frankrijk. Bij de retailers verloopt de afzet wel vrij stabiel, maar bij de markten is het een moeilijkere situatie."



Grote prijsverschillen
Volgens Eddy is het soms een kwestie van 'geluk' als je de beste aardbeien hebt voor een lagere prijs dan de 'buurman'. "Omdat de prijzen telkens zo veel schelen, kun je sommige partijen een stuk goedkoper inkopen. Voor dezelfde soort kun je in een ochtend prijzen hebben van rond de 1,50 tot 1,90. Dat is een groot verschil. Welke partij je inkoopt, maakt of breekt de verkoop die dag. Gisteren lagen de prijzen rond die koers en vandaag is de situatie vergelijkbaar."

Volume daalt
Hij geeft aan dat de komende weken minder volume voor de klok zal komen. "Het vollegrondsseizoen loopt ten einde en de andere zomerteelten produceren ook steeds minder. Er zal de komende 10 dagen een beperktere aanvoer zijn. Dat is trouwens ook te zien in de aardbeien die telers nu aanleveren. Het grootste deel is namelijk van A-formaat. Naar verwachting zal de prijs hierdoor fors gaan stijgen. De eerste twee weken komt deze niet onder de euro."

Voor meer informatie:
Eddy Corijn
Demargro BVBA
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie, Belgiƫ
Tel: +32 (0)51 74 70 75
Fax:+32 51 74 58 11
info@demargro.be
www.demargro.be